Tuesday, January 1, 2013

Kenangan : Zharif di taska

Assalamualaikum

Hari ni  1 Januari 2013. Bermula lah episod baru dalam hidup hero kecil kami Zharif. Hari ni di Terengganu, sekolah sudah memulakan sesi baru. Hari ini juga Zharif dah mula ke sekolah baru...

Ok, cerita sekolah baru kemudian...

Sekarang nak story tentang school lama Zharif. Semalam nak update takleh la pulak..internet slow ya hamat...

Sepanjang tahun 2012 Zharif kami hantar ke taska permata keluarga. Alhamdulillah perkembangan yang sangat positif dapat dilihat pada Zharif. Walaupun hanya setahun je dia di taska tu..tapi banyak kenangan manis dan moment2 happy Zharif di situ.

Seingat saya Zharif cuma menangis pada hari pertama je. Tu pun cikgu bagitau lepas kami tinggalkan dia dah stop menangis.  Hari kedua dia sedih sikit2 je..lepas tu sudah OK. Hari ketiga sampailah last day dia semalam..dia sangat2 hepi ke taska.

Sepanjang setahun dia di taska permata, banyak aktiviti yang dia join. Saya pernah cerita di SINI  Antaranya :

 
pertandingan mewarna

 senamrobik 


Oh..gambar masa pertandingan story telling tak jumpa pula...video ada...



harap boleh tengok >,< v


hafazan muqaddam peringkat negeri terengganu

dan yang terbaru....sebelum zharif tamat sesi dia di taska tersebut...mereka buat lawatan ke Noor Arfa Batik bersama2 ngan parents. Tapi masa tu ibu je yang join. Ayah ade kerja takleh join (-..-)' 

 
Parents kene join canting batik ngan anak2...

Ibu pilihkan batik gambo mickey untuk Zharif..huhu~



 peralatan..

batik ibu terap..kahkahkah..

 mula 'mewarna' batik..

 Zharif color sendiri...

 dah siap...tadaaaa!
adelah comot2 sikit..huhu~

 muka bosan ibu asek suruh pose !

hasil tangan Zharif (^^,)v

 sebab Zharif color 'comel' ibu kasi upah eskrem..hehehe ~!

 sebelum balik masa umumkan pemenang..
Alhamdulillah nombor Ibu terpilih untuk cabutan bertuah...dapatlah adiah kotak kecik tu..
Dalam nyer uncang batik..comel ;)

ni hadiah Zharif menang...
saguhati (>,^)/

 Sementara tunggu ayah datang ambil kami...

Wahhh...kemain lagi gaya jalan...


Dan terakhir sekali of course lah...Majlis Graduasi Zharif !

 Zharif naik ke pentas

 dimulakan dengan senamrobik dulu =)



kemudian persembahan nyanyian...

Sedap lagu2 yang Zharif and the gang nyanyi (^_^)



maaf kualiti kurang memuaskan..apsal ye bila dah transfer ke youtube jd buruk?? huhuhu..
tengok dlm hp dan pc cantik licin je gambo..
suka ati kamulah encik utube nak mendajalkan video saya..sobs..sobs..

And last but not least...

Sesi bergraduasi Zharif...

 naik ke atas pentas bila nama dipanggil...

 terima hadiah dan sijil..

 turun tangga pun ibu snap juge..hihihi...
dahla gegar2 gambar..dasar tangan tak bedung betul...

yeay ! saya dah grad !!

 ibu suruh stop jap..snap dulu ! kahkahkah...

 bersama 'yaya'

 ngan ibu plak..

"sijil saya"

bersama cikgu-cikgu dan kawan2..

Okay...kali ni kasi gambo betul2 konvo lah yer..


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

 tu diaaa...seriyes kemain muka...


kasi yang ceria sikit la..


ok...itu je..

Selamat tinggal taska permata keluarga...

Welcome new school !

Semoga Zharif mudah adapt dengan susana baru pula..

tata~!



0 nukilan anda:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...