Tuesday, October 9, 2012

The Zenith Hotel Kuantan

Assalamualaikum...

 Okay...to be honest...kami stay di Hotel Zenith ni masa balik raya aritu..hewhehew~!

Ya...masa coti raya puasa aritu...skang dah nak raya haji pulak...baru hegeh2 mak incik ni nak hapdet -..-'

Eh...kalo nak lagi jujur..sebenarnya..bulan 6 camtula (lupa dah sebab lama sgt peram..huhu) kami sekeluarga ade stay kat Hotel Vistana Kuantan..lom sempat buat entry (yess..BELUM SEMPAT ye..bhahaha !)

Okla, disebabkan Rabu ni akan ke Hotel Awana Kijal lagi pulak sebab hubby ade bengkel ke meeting eh ke kursus watever la..so, marilah kita update pasal short stay kami di Hotel Zenith ni dulu (sebab nak kasi clear memory kad..nanti kompem penuh ngn pic kat Awana pulak khenn...)

Ermm...where shud i start ekk? Zenith ni masa saya duk survey2 internet pasal hotel area kuantan...saya tertarik ngan hotel ni sebab dia mention yang hotel ni 5-star. dan tambah syokkk sebab di tengah2 bandaraya..asalnya memang hubby suh survey hotel ni dulu pun kalo penuh baru cari hotel lain sebab dia penah stay sini (berkursus). Dan dia kata best hotel ni. Bila saya tengok website rupanya ade promotion skang zenith tengah buat. Harga bilik asal (sebelum promotion) memang mahal giler la..tapi utk promotion skang + govt rate dapatlah around 230++ kalau x silap la..untuk standard room. Okla kan...lagipun nak stay semalam jek.

Dan tambah menarik hotel ni betul2 berhadapan ngan East Coast Mall. Kami jalan kaki je ke ECM tu..

Mengenai bilik hotel ni...hmmm....honestly, biasa2 je kot..saya prefer bilik hotel Vistana lagi (later..ye..ai story..later..huhu). Simple sangat deco utk bilik dia..


Oh ya...remote tv bilik kami ROSAK ! pas kami komplen dan technician dtg 2-3 kali baru confirm yang remote rosak..dan sesedap oren je dia cakap " takpela bang..guna manual jela dulu ye "  sib baik tido semalam je. tapi hazab la jugak sebab asal nak tukar channel je kene turun katil tekan blakang tv tu (>,<)/

5 star kah macam ni???

Eh..baru perasan gambo bilik air x amik..lupa (n-n)v

Bilik air dia pun biasa2 saja..sabun shampoo semua letak sebotol kecik tu jek..which is for me KEDEKUT.  Sabun buku pun seketul ajew T___T

Bilik air dia punya pintu takde kunci...yer...tak boleh lock... dan nasiblah kalo tengah syok bershower or berendam dalam bathtub anak main redah jek masuk...wakakaka...okey, tak klakar langsung~

Eh...hotel awana pun macam tu jugak kalo tak silap bilik air punya pintu takde lock...ape motip hotel grand2 sengaja tak letak lock kat pintu bilik air pun mak incik tak paham...seriyes tak paham...mahal sangat ke lock pintu? or nampak macam exclusive gitu bila pintu bilik air takde Lock??? watever....

Saya fikir adakah disebabkan sedang ade promotion (diskaun) di hotel ini maka segala barang dalam bilik juga di diskaunkan??? Laundry bag hanya satu...pensel,pen,kertas dll TIADA. set sabun dalam bilik air juga hanya satu...derrr~!

Tak 5-star langsung hokehh...

Tang bilik jela kot yang macam so-so saja...spacious memang tak dinafikan lah..lebih kurang macam hotel Renaissance KB (which is jauhhhh lebih besttt !) tapi tang facility yang lain tip top la...

Swimming pool dia best...makanan pun okay...wi-fi kadang slow kadang laju..biasala tu kan.

Kami sampai petang..around 4.30 camtula..lewat sket la check in.Pas solat Asar rehat2 jap pastu terus turun pool....

 anak2 memang suka la dapat swimming...
hari nak hujan masa ni... tu yang takde orang.

laundry bag...satu je. mana cukup nak buh baju kotor.
blakang tu East Coast Mall.
pic kanan- takde orang dah masa ni..hanya kami (^,^)


Maghrib just lepak dalam bilik..mandi2..rest2 jap..dan masa tu pun tengah hujan lebat sesangat...
So, kami decide tunggu pas Isya' jelah kuar dinner...
Ngam2 lepas isya'..alhamdulillah hujan dah stop..so, kami ke East Coast Mall jap..ronda2..window shopping sket..huhu~!
Anak teruna punya lah lasak...berlari sana sini takmo dipegang...grrr~! Ibu ayah duk sibuk pilih2 barang...dia pulak duk sibuk berlari dari hujung ke hujung (#-#)

Last2...hubby ajak makan kat luar jela..tak jadi macam ni. Susah nak kontrol budak Zharif ni tau..aktif semacam..siap dia heret sekali adik dia main lari2 ngan dia t____t

Pics dalam ECM takde sebab tak menang tangan dan kaki duk pegang dan kejar budak berdua tu...



di lobi hotel sebelum ke East Coast Mall depan tu...

pas keluar dari ECM..kami makan kat mana???

Old town saja...
oh..hubby ngah layan zaliqha tengok video..bukan snap pic roti tu..wakakaka..
dia tak suka snap2 ni (x macam bini dia..hikhikhik )
Abang Long Zharif makan roti canai..
Big boy dah dia...sob..sob...

sementara tunggu makanan sampai
zharif leka menconteng..
entah apa yang dilukis..



Pas dinner kami tak ke mana mana dah sebab keletihan ya amat...mata rasa berat giler...duk terbayang2 katil dan bantal empuk hotel...bhahahaha...

Eh..kitaorang abis makan pun dah lewat benonya...dalam kol 11 lebih camtulah. So, sampai hotel pun dah dekat kol 12. Mana tak ngantuk mata...

Keesokkan pagi nya...

Bangun awal...pas solat subuh tak tido semula..duk relax2 jap sambil tengok tv. Dalam kol 7 lebih camtu gerak anak2 ajak gi breakfast. Restoran untuk breakfast di Zenith luas...selesa la..kemas jek..

hubby punya makanan..telur mata tu memang x menahan..hahaha!
saya punya meal yang bawah tu...sedap !
muka ketat zharif waktu breakfast..
zaliqha mana???






Ohh...dak tecik ni selamba jek dia..takde perasaan..
Yaa...anak-anakku tekak omputih la plak pepagi hari kan...
breakfast makan yogurt ngan cereal jekkkk *flip tudung ke blakang*
Emm..cereal ngan yogurt tu tak abis pun dia makan.
Zaliqha makan telur separuh masak 2 biji lepas tu..

Lepas breakfast naik bilik semula. Siap2 untuk aktiviti seterusnya...

Ohhh...drama king n drama queen ~!
Dah tak sabar nak gi swimming...
baju zharif kecik sket..baju zaliqha beso sket..
-apapaajelah-


swimming di pagi hari pula...


Lepas swimming kami kemas2 barang2 untuk check-out. Kami check-out awal sebab nak terus pulang ke Terengganu. Mahu save masa... Masa itu emas ! Eceh...

sementara tunggu hubby return kunci bilik dan wat payment...
zharif juga yang mesra camera..
zaliqha puas mak dia jerit2 manja panggil suh posing...
tak dilayan nya dia t____t


Hubby dah setel urusan check-out..masa untuk pulang...marilah kita pulang ye anak2..
Oh sebelum tu...
sebagai penutup entry..
kita akhiri dengan gambo puan tanah bersama anak2 nya...
*blushing*






sekian, terima kasih...

tata~



5 nukilan anda:

ieda

aduhh malu sebagai org kuantan
x sangka lakkk review bilik zenith nie macam nie dikk
konon bangga dgn zenith kann
kira 5star lah ...

tapi macam x caya dgn apa adik cakap .. erghhh anyway awana is the best .. nak2 budak2 leh mandi manda di pool dia .. thats yg buat awana menjadi pilihan ramai ;)

ibu MZW @ farah idayu

ieda - kak ieda, tak perlu malu kot...sebab takde kaitan secara langsung pun antara akak dengan zenith..hehe~! terpulang pd akak nk percaya atau tak..saya bercerita atas pengalaman sendiri. mungkin kebetulan masa tu servis zenith kurang ok sebab full (cuti raya). Mungkin masa2 lain servis zenith tu ok..who knows rite? mungkin juga ada org lain yg stay situ kata ok..best! atas masing2.

Norhafizah Bt Abdul Halim

tuan tanah makin berseri2 la..
bestnya wak anak2 lepak2 kt hotel...budak2 mmg suka..tmbh2 leh swimming2 gitew

wan nurul hezrina

beshnyer jenjalan=)nak2 ada pool mmg seronok budak2 mandi manda

sanctuaryresortmalaysia

kids are really enjoy in this kuantan hotels.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...