Tuesday, June 5, 2012

Makanan Anak-anak Semasa Travel

Wahh...tajuk begitu skema ! Macam nak buat karangan sekolah jek..kah kah kah !

Ok..fine ! Berbalik kepada niat asal menulis blog (phewitt..!!) Yang sebenarnya nak update pasal kami pulang ke JB last month..yess..last month...early last month to be exact..huhu!

Disebabkan tuan tanah kedaung pemalas nauzubillah nak edit gambo banyak..so, dia cari alternatif untuk buat part by part proses kepulangan  ke kampung halaman itu mengikut suka hati dia..hahaha~! So, nampakla kunun2 cam tak banyak sgt gambo nak di 'watermark' kan kan? 

Suka hati kamu la nak buat apa pun..ada aku kesah?? bhahaha... Eh, apa melalut nih? Ok2, ni nak tepek gambo2 makanan2 bekalan dalam kenderaan buat anak2 kesayangan yg ibu belikan takut nanti mereka kebuluran pula sepanjang perjalanan..hehe! Yer...ibu beli saja sebab ibu malas nak masak sebab ibu tau kamu2 takkan makan punya..membazir saja tahuuuu...Apa yang ibu beli tuh yer? Oh..makanan berkhasiat youuu...





 ini namanya buah Lai kuning...
sedap juicy lagi..banyak air..
zharif suka..
zaliqha kureng sket..dia prefer epal lagi dari yg ni.

 kismis
-tak makan pun-
 
 anggur.
yang ni dua2 berebut..
anggur ni gemuk lagi juicy..
haruslah licin dikerjakan mereka..
 
pisang.
dua beradik tuh memang suka pisang.
pisang manis jela..yang kelat2 takmo punya. 


Eh..apasal semua buah jek? dah jadi anti-carbo ke apa bebudak ni? hahaha...takdelah..

Ada lagi sepaket biskut tiger susu..dan makanan lainnya (ayah dan ibu punya). Tapi emmang sepanjang perjalanan dari Terengganu ke JB, budak2 tuh duk bantai makan buah jek..oh..lupa ngan beskut tiger gak..

Yang lain2 diaorang kureng sket..dulu pernah la gak bawa bekal nasi siap sup ayam lagi buh dalam termos sup tu..last2 buang saja je..tak makan. So, bila pikir2 balik baik bawa makanan yang memang mereka makan dan kenyang. Kalau mereka request nak nasi..benti saja kedai tepi jalan makan kedai. Senang! Kereta pun KURANG kotor..hahaha~!

 " Bu, nak nana.. (banana) "
perasan tak kat tangan kiri dia ada dah, tapi nak lagi gak..

 nyum..nyum..nyum..
*gambar gegar sebab bumpy car ;p *
 
 dah kenyang makan buah, minum air masak

 sampai terpejam mata zharif menikmati pisang..kah kah kah !

ok..ni baru macho sket..

dan bila masing-masing dah kekenyangan...
apa mereka buat???

v
v
v
v
v
v
v
v
v

Tido lah...

 adeq lena betul..lama dia tido..
Erm..bantal busuk tu memang takleh tinggal..

gaya zharif tido...
since dia kecik lagi memang port dia tido adalah di bahu ayah..
takmo tido kat kerusi..

Ok..itu saja untuk kali ini...

bersambung....


|| nota : sedang gigih untuk update story pasal balik Jb ni secepat mungkin..chaiyok!! ||




2 nukilan anda:

::NureeN::

anak nureen klau mkn buah2 mcm ni mmg cepat je kena g toilet hehhe

L

aish.. nk g beli buah la gini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...