Thursday, June 28, 2012

JPO dan Ayer Hitam

Assalammualaikum w.b.t

Lama tidak bersiaran..hari ni nak bersiar jugak..huhu!

Tak ada idea nak berceloteh banyak kali ni sebab memory space dalam kepala sedang penuh dengan data2 kerja..wakakaka~! *bajet bagus la tuh*

Okla...cuma nak share sekaligus mengapdet aktiviti yang kami anak beranak lakukan sepanjang pulang ke kampung halaman beberapa bulan yg lalu...ya..beberapa bulan lalu..*tutup telinga*

Mula2...kami pergi ke JPO

Dan gambar2 nya adalah :


 dalam kereta...
perjalanan menuju ke JPO
bagusnya anak2 membaca dlm kereta ya...

 sekejapan jek pun...
lepastu main ipad..
hmmm....

 ok...dah sampai di JPO
zharif posing dulu...
adeq dia takmo begambo laaa... T____T

-sepanjang di JPO-
olololo...adeq manje nyeee ngan a'ley dia..
zharif majuk kene marah sebab dia manjang minta semua benda yg dia nampak kat setiap store yg kami lalu tu
*bankrap yaya kamu nak*
ibu tak bankrap sbb ibu tak kuar duit seposen..kah kah kah!

 turun dari tgkat atas pula..
zharif kepenatan berlari ke sana sini..
last2 tido..smpai lenguh cam nak patah tangan yaya dia dukung dia..
atuk rilek jek sangkut beg plastik tu kat bahu..
*patut minta tolong atuk dukung cucu tido yg sejibik muka dia tu*
hahaha...
eh...tak baik...kang atuk x bawak gi jenjalan lagi kang (>;<)v

ok...setelah 4 jam lebih tawaf JPO secara tak langsung mengeringkan poket laki sendiri
(barang anak ngan hubby je byk..)
jomlah kita pulang...
Eh..sebelum pulang haruslah begambo wajib kat port peberet org ramai yg dtg sini..ekekeke~!

aisehh...pokok tu spoil la...
zharif masih tido...punya lama yaya dukung dia..
patutla skang tangan hubby sebelah ade muscle..sebelah je..hahaha~!
zaliqha, org duk sebok posing nk bergambo dia pulak sebok nak masukkan duit dalam poket baju..grrrr~

Mekasihlah adik2 yg sudi tolong jaga anak2 sepanjang ibu ayah bz soping..
tu yg tak byk gambo tu...
Oh..angah MZW banyak snap2..nanti nk mnta pic dari dia la..
Dia kan guna dslr gitu...
ai guna camera henpon cap sardin jek..huhu!


dalam kereta...
gaya zaliqha main ipad...
punyalah beriya dia tekan screen tu guna 2 jari nak angkat toys tu letak kat rak dia (T____T)
sabo jela...

selepas ke JPO tidaklah terus pulang ke rumah.
singgah makan dulu isi perut yg krok krek...
takde gambar. 

Esoknya....

Meronggeng lagi..kali ni ke ayer itam pula..Tujuan utama nak beli kerepek mepek sebagai bekalan pulang ke teganu. Asalnya hubby nak beli di larkin saja sebab malas nak gi jauh2...

Sekali...masa lalu kat highway pasir gudang tu..tup2 atuk MZW masuk highway PLUS. Eh??? nak gi mana? Ayer itam la..kata nak beli kepek..haha~! x pasal2 gi jauh2 semata mata nak beli kerepek je pun. Takpelah..kami ikut saja sebab atuk yg bawa kereta..dan bayar tol...bhahaha~! *gelak jahat*

Semasa di Ayer itam...


2 beradik

Zharif..
dapat kerepek percuma sepeket kecil.
ma acih makcik

adeq, minum berdiri yer?! Haipp!!

Atuk dan cucu fomfuan

yaya meng'pow' anak teruna

alololo...tomey2 zharif 
*senyum terpaksa*

banker-banker kami..bhahaha~! *gelak jahat*
eh...yg baju putih tu mmg real banker 
(-..-)'

dalam kereta nak balik.
kasih seorang abang..menyuap adiknya
\(^,^)/

sebelum pulang singgah makan di kedai murtabak.
sangat tebal la plak murtabak dia..
jenuh nak perabih..
order 2 set jek.
total sekali ngan air kami RM40 (-_-)'

ni murtabaknya..suku telah diambil zharif n zaliqha



Sekian, terima kasih sudi baca sampai abis =)

|| nota : itu saja dulu untuk kali ini...will update more ASAP..(kunun)..hehe~!||





2 nukilan anda:

baby lydia

dya pn lm smpai JPO ni wlupun org jb.hihi..airtam memng terkenal dgn kerepek+souviner..murtabak tue akk mkn kt mane iyer??salam kenal n dya follower akk iyer..-_-*

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥

jpo best kan,
de kwn2 kate soping heaven situ.. hehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...