Monday, June 4, 2012

Hari Guru di taska Zharif

Assalammualaikum...

Yesss....Hari Guru lamaaaa dah kan...ibu zharif baru tehegeh hegeh nk update ! huhu...

Mood malas menjengah..malas nk edit gambo...malas nk taip lagi...memang dasar pemalas betul la skang ! haha ~!

Actually bukan nak cerita pasal sambutan hari guru kat taska zharif tuh...tapi nak tayang share pasal hadiah yang zharif bagi kat cikgu2 di taska dia...

Eh...sebelum tu, beberapa hari sebelum hari guru lagi...bila petang amik zharif dari taska je dia mesti akan berbunyi " Bu, cikgu suruh bawa kuih ngan adiah khamis ni " Wah...cikgu siap pesan ke budak2 suruh ckp kat parents memasing tiap2 hari yer...

Sambutan kat taska tu dibuat pada hari khamis..sebab khamis budak2 pakai seragam. Dan since Isnin lagi cikgu dia ada pesan kat parents tentang Hari Guru tuh..dan minta parents bawakan sedikit kuih untuk jamuan Hari Guru. Tapi takde pulak cikgu2 dia cakap suh bawakan hadiah...malu kot nak minta. Tu yg pesan kat budak2 suh bgtau kat parents memasing. Bijakkk...cikgu !

So, kuih ape yg ibu zharif nak buat untuk Hari Guru taska dia ekk?





 Puas pikir dan bincang ngan hubby...last2 decide wat puding jela..senang ! sebab nak kene wat pas balik kerja...malas nak buat yang leceh2.

Ni pun still kene minta bantuan tok umi dia gak..sebab si kecik tuh duk ngacau jek...

 tadaaa...
ngah sejukkan dulu sebelum masuk peti sejuk.
Masa ni dah kol 10 lebih..
yang bekas kecik tu lebihan..heh!
Ibu malas decorate cantik2..main taram saje...tuh yg macam cakar ayam..kahkahkah~!
 
 hadiah zharif utk cikgu2 dia...
beli masa balik kerja sehari sebelum. 
taktau nk bagi hadiah apa..kita beli kek saja sudahhh...
 pagi khamis..
budak excited nak pi skool...
siap nak pakai spek lagi tau...
haih...la anak !
 cara zharif betulkan spek dia..
huhu ~!

 lupa pulak...
ni hasil lepas dah dipotong kecil2...
Yup ! Ibu potong kecil2 pastu buh dalam tupperware..senang !

 Dah sampai taska...
Yaya hantar zharif..

 Ok, tu je...
macam mana sambutan kat taska tu..tidakla kami ketahui..
sebab pas hantar zharif terus masuk kerja..
cuma petang tuh bila tanya zharif dia kata nyanyi2 jek..pastu makan2..
Ohh..begitu...

Okla...thanx 4 reading..



|| nota : baguskan sambutan hari guru yaya siap beli kek utk cikgu2. Hari ibu? Takde ! Sabo jela..hurmmm. ||


0 nukilan anda:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...