Sunday, April 22, 2012

My little pwinses....

Assalammualaikum...

Ehem...last entry 2 April..hari ni 22 April..20 ari tidak bersiaran...hehe...

Macam-macam kejadian berlaku sepanjang 20 ari tu...

Anak2 tidak sihat lah...bapak anak2 tidak sihat lah...seb baik mak nya sihat..Alhamdulillah =p

Oh..ya! plan kami nak gi wedding bespren saya Puan Yat terpaksa di kensel sebab anak2 demam aritu =(

Wuwuwuwu...sori yat yer...neway, nak wish jugek...Tahniah! Selamat pengantin baru !

Hubby : Orang tuh nak buleh anok dah...
Isteri : hehe... *malas nak layan*

Ok, balik pada tajuk entry...kali ni nak citer sikit pasal anak fomfuan kami..

Ampunkan ibu nak...tak banyak/kurang ibu cerita pasal zaliqha di sini berbanding masa abg long dulu..kemain eksaited lagi...

Keterbatasan waktu mengatasi segalanya..ecewahhh!

Skang zaliqha dah besyo...dah becok cam mak nenek..ni ibu tempek gambo2 zaman zaliqha baru pandai jalan...

Sekarang zaliqha dah berlari pun..ibu baru nk update pasal zaliqha baru jalan..takpela kan..asalkan ada..wat kenangan masa depan (ayat pujuk ati).

 suka mengutip...

 nak bawa ke mana kunci keter tuh???

 jalan..jalan...merata tempat..

 Oh...cukup suka main tangga !

 Jom ibu...kita gi jenjalan...

 Suka wat hal sendiri...


Ekceli, banyak latest piccas dlm hp *ehem* baru *ehem* ayah belikan ibu...tak dan wehh...nak transfer.. 


InsyaAllah..ade kelapangan ibu update lagi pasal zaliqha yer... Ibu sayang zaliqha banyak2...

Okla, nak balik dah...

tata!




Monday, April 2, 2012

Ber 'Dating' berdua...

Assalammualaikum...

Sungguh lama tiada update yer...isk..isk..

Alasan biasa...kesibukan kerja dan rumahtangga..eceh..!

Actually, yes...lately, banyak pulak kejadian yg berlaku...that's why tak sempat nk update..

Hal tu kita story mory later ha..

Now, back to the main point...tajuk kita ari ni ialah nak cerita ttg peristiwa sepasang suami isteri yang keluar berdating berdua tanpa kehadiran anak2..kami ler tue


Kejadian adalah pada Februari 2012..huhu..lama dohh~

Kitaorang sengaja amik coti sehari semata mata mau berdating tengok wayang berdua-duaan kat mana???

Nanti ai cerita..sebelum tuh kita mulakan kronologi cerita ini dengan awal2 pagi bangun macam biasa nak gi kejer tu..then gerak ke taska hantar zharif dulu..zaliqha kasi tok umi dia jaga..kihkihkkih..

Eh..zharif tanya tau " Naper yaya pakai suar jeans? Ibu ngan yaya cuti ker? "  kami sengeh saja..

Memula rasa cam membazir minyak jek gi hantar zharif taska yg setengah jam perjalanan pastu patah balik semula sebab arah kami nak tuju ialah bertentangan..but since zharif ni kalo dia tak duk taska alamat nak berkepit jek ngan yaya dia..so, hantarla juga..sejam perjalanan utk zharif (half hour pegi..half hour balik).

Diteruskan perjalanan dengan singgah makan dulu kat warung rusila..pekena roti sardin sedap dia tu..

 * pakej suami isteri *

Selepas makan kami teruskan perjalanan...

 muka org kenyang


Tempat kami nak tuju ialah :

mesra mall..
Dah kat teganu ni kat sini jek yg ade wayang 
2 jam beb dari k.teganu nk smpai kemaman ni..
yer..sanggup tempuh 2 jam semata-mata nk tgk wayang????
hubby punya pasal..

 Oh...chop ! sebelum tuh nak citer..asalnya kan..sebelum pegi, saya dah plan baekkkk punya dlm kepala otak nih nak wat ape kat mesra mall nanti. Mula2 ingat nak main bowling ngan hubby since dia kan raja boling...then baru tengok wayang..pastu before balik window shopping..

Sekali..hancus musnah plan ku..

Pada hari kejadian hubby sakit perut plak...sungguh jelas ketidak selesaan dia alami..huhu..tapi dia cakap since saya dah amik cuti dan nak gi gak..dia ikut jugakla..Makanya plan pun berubah jugak...

Sampai2 jek mesra mall terus dia ajak tuju kaunter tiket wayang...selepas beli tiket dan ade lah dlm sejam lebih gitu waktu before wayang start..kami window shopping jap..kosong betul mesra mall weekdays..

 lengang...


Masuk kedai henpon..kedai gambar...kedai kain..Giant..eh..TMC la..then masuk Guardian..

Memula ajak hubby main bowling..tapi dia cakap dia tak larat and takut tak sempat sebab wayang nak start jap agi..

Pasrah...

Pas kaki dia dah penat (kaki saya mana tau penat bila tengah retail therapy..muahaha!) dia ajak tunggu jek kat lobby kaunter tu..beli popcorn siap2..

Then, masa nak masuk wayang hubby gi restroom jap..saya masuk dulu..ingatkan dah ada orang...sekaliiiiiiiiii........

I was the first one....

 infront : no one

 left : nobody

right : tiada siapa....


Ada la dalam 10-15 minit saya duk sengsorang dlm panggung tu sambil duk snap2 keliling..

Eh..masa duk snap2 sengsorang dalam gelap2 tuh ade gak terlintas kalo aku snap sekali kuar dlm screen gambo bukan2..siaplah...melompat kijang berdesup kuar panggung ! Ee...selisih ! Tu la sapa suruh duk gatal tangan amik gambo..kunun berani..hoho! Pas snap2 dlm gelap sorang2 ..hubby masuk..Fuh! lega...

berdua lebih baik..
tak takut dah..hihi!

Tak ramai orang pun..in fact, tak sampai 10 orang pun yang ada dalam panggung tuh..
Panggung sebesar alam tuh tak sampai 10 org tengok? bagus sekali...
Kat mesra mall ade 3 panggung saja..so, movies dia pun tak banyak..terhad saja..
Movie bermula..
hubby pilih cerita ghost rider..yg nicolas cage hero tu.
 
hubby ajak tengok citer ni plak bln April nanti ditayang..


Habis movie dah pukul 1 lebih..so, hubby ajak terus pulang sebab nak kene pegi amik zharif kat taska pulak nanti.
Tapi sempat gak la saya heret hubby singgah Burger King...nak tapau peberet ku..
 Bukan burger...

Pas ke BK singgah jap Big Apple beli donut utk anak2..huhu.. kemudian, marilah kita menuju parking lot..

Eh..sebelum tuh...isteri nak singgah bilik air dulu..hehe ~!

 ok...dah lega..

 muka boring suami tunggu isteri lama sangat..
eh..tak..tak
dia berlakon jek tu

ok..kita gi cari tempat kita parking keter tadi yer...

ni jer yg sempat di rembat???
Makanan belaka...


Sayonara mesra mall...




 
TMC @ Giant ~


 Masuk jek kereta..cecepat buka plastik Burger King...nak makan peberet ku itu..

  lagi sekali...

Sundae karamel..
apasal Mc D x wat perisa caramel?
takyah kita gi jauh2..huhu~

Sambil suap ke mulut sendiri..suap sekali mulut org sebelah..sampai licin..pas hepi dpt mkn eskrem sedap..
Kita snap2 lagi..kaco hubby drive..muahahaha !


* di traffic light *



Sampai di rantau abang kami singgah masjid besar di situ utk solat zohor...

Alhamdulillah...selesai solat.

Masa tu masjid nih ngah ade renovation kat bahagian pompuan..so, ruang solat pompuan penuh ngan besi2 palang and habuk2..so, kene pilih tempat betul2 bersih dan selesa.

Lepas solat..kami teruskan perjalanan. On the way tu, sempat singgah sebentar ke ladang lebah...nak cari madu sat...

 nama kedai
 
 sarang lebah

 produk-produk yang dijual..
tapi saya tak beli pun yg kat atas tuh...
saya beli yg ni..






 rm70 botol beso...

 Setel beli madu, berdesup pulang ke KT dan terus tuju taska zharif..waktu tu jam lebih kurang 3.30 ptg. On d way tuh ade gak kami survey kedai2 makan utk alas perut ni kan..dah x lunch lagi..duk makan popcorn ngan eskrem jek dari tadi. Lapar la plak..tapi hampa..dari kemaman sampai ke dungun nuuu...kedai makan semua kehabisan lauk sudaaa....

Takpela, takde rejeki kami...tahan jela perut yg duk sakan main lagu keroncong itu sampai ke KT. huhu. Ngam2 pukul 4.45 kami sampai di taska zharif. Amik dia pastu teruskan misi cari kedai makan..beberapa kedai yang kami nak singgah TUTUP dan ade pulak yg baru nak buka..adehla...! Dugaan lapa betul..

Last2 singgah jela mana kedai yg nampk buka tuh...

Menu kami...

 akibat kelaparan melampau abis licin semua


 Dah kenyang perut suka hati..teruslah pulang ke rumah..

* muka hepi leh dating ngan laki cam dolu2 *
jom kita balik...

cinta hatiku...
thanx by..utk hari yg happening dan best ni..
next time kita dating lagi ek..
oh..and make sure that time by tak sakit perut..sihat.
so, boleh lebih enjoy lagi =p

Sekian saja utk entry kali ini..terima kasih...

* pic zharif takde sebab entry ni khas utk laki bini saje *


 || nota : skang musim sakit...bergilir-gilir ahli keluarga yg sakit...semoga semuanya kembali sihat cepat ||




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...