Thursday, March 1, 2012

Bertapa dalam bilik hotel...pt. 2 [video]

Assalammualaikum...

Ok, sambungan entry part 1 yg lalu...

Tengahari tuh lepas lunch and bawa kids ke Billion sekejap sebab boring lepak dlm bilik jek...

Ke mana kami???

Jeng jeng jeng...



 bukan playground ye...
cuma singgah sekejap jek ke kids play room ni..

 hamboiii....zaliqha...kamu gegirl ye...
ngalahkan abg dia je manjat2 gini..

 abg dan adeq main bersama 
hati ibu pun gumbira...
 alololo...bagusnya adeq duk kat meja study tu...
tapi...sekejap jek..tak sampai 5 minit pun =p


Kami lepak2 main2 kat play room tu pun tak lama..sebab anak2 mula cranky. lapar dan nak tido kot...
So, lepas dah puas main..saya pun bawalah mereka naik ke bilik semula..
Abg long memula takmo naik lagi..tak puas main katanya..saya terpaksa pujuk sebab adeq dah meragam.
Pujuk punya pujuk..akhirnya dia tewas dengan pujukan ibunya...hehe~!
Nak tau cemana berjaya pujuk dia? Saya janji kata petang nih kita pergi tempat lagi besttttt! 
Kat mana tuh???

Sini ha...

 yaaa....tempat paling best buat anak2..
Ayah, kebetulan ade break 2 jam petang tuh..
So, ayah join dan tolong handle anak2 dalam pool

baru nak warm-up

 anak-anak dan yaya mereka
 
 Zharif terjun dalam kolam..yaya sambut
bawah : aksi renang berirama zaliqha 



here's a video :


video


Ok...lepas masing2 puas mandi manda...
Sambil ibu hanya menonton dari tepi kolam..
(hubby tak aci..siap sempat bersauna bagai)
naik semula ke bilik..bilas2 badan dan tukar baju tido.
Ayah pas maghrib terus sambung kerja..
Ibu kembali bertapa dalam bilik ngan anak2...

 adeq...main remote tv

Oh...lupa, ada lagi satu video ibu sempat amik malam pertama kami sampai tu..
waktu tuh ngah tunggu ayah abis kursus around kol 10 malam camtu la..
*abaikan suara ibu mzw yg hover itu yer...*

 
 
Anak2 tido awal malam tu..kepenatan barangkali..
main2 n swimming siang tadi..
Around kol 10 camtu masing2 dah lena..
Ibu pulak letih nunggu ayah..sampai terlena sebelah zaliqha..
Sedar2 ayah masuk bilik dah kol 11 lebih almost kol 12. 
Lewat betul kursus dia habis that nite.


Keesokkan pagi :

 Zharif dengan posing maut nya..
haha..

 Zaliqha..
takde perasaan bila ibu suruh 'smile' 

 Akibat frust minta adeq posing utk ibu snap pics tidak dilayan
ibu snap piccas abg long jela..
see...sgt bekerjasama kan..
huhu
*macam model kanak2 x? kah kah kah*

kami lepak bilik sampai tengahari..
Ayah abis kursus around 2 pm..
kol 11 camtu adeq cranky nak tido..so, ibu tidokan adeq..
then, masa adeq tido..ibu sambung jd photographer..
abg long jd model..
it's just to kill the time actually (alasan) =p

 Zharif tengok view bandar kota bharu..
posing ngan lampu pulakk...

 my boy 

pas puas snap2 ngan zharif..
ibu tidokan zharif pula..

Bila dua-dua anak tido..
ibu snap bilik air pulak
 


okla...janji ade bathtub utk zharif swimming
huhu ~!

yang ni pulak memang jadi mainan zharif dan zaliqha sungguh
duk asik tekan jek segala benda kat situ...
*perasan tak aircond saya off? huhu..memula just pasang low je..tapi aircond dia memang sejuk sgt2 la..gigil2 mlm tido..sian kat anak2 jek..tu yg off jela..
but seriously, sampai subuh masih terasa sejuknya...


dan bila kanak-kanak riang sudah bangun...
apa kami buat??



 hehehe...
syomelll...
 abg long dan adeq

 budak aktif

 ni masa ibu ngah makan lepas suap mereka..
abg long sedang membuli adeq nya..
" wafiq cut hair wafaa eh..duk diam.nak cut hair ni" zharif said

Ngam ngam ibu abis makan..
ayah pun masuk..
kami berkemas-kemas untuk pulang..
Tamatlah kisah pertapaan kami..
huhu...

Saya akhiri dengan gambo anak dara kami :

tata~!





0 nukilan anda:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...