Monday, February 13, 2012

Cuti-cuti Hujung Tahun... episod 3

Assalammualaikum...

Hmm...rupanya last entry ialah pada khamis 2 minggu lepas..

Dasat...dasat...serius bz betul sekarang ni..

Adat berkerja..kene dahulu kan perkara utama dulu kan..blogging bila free sikit (sikit jek tau) huhu..

Alhamdulillah..hari ni setel se perkara kerja2 urgent..perkara seterusnya akan dipikirkan kemudian..ngehngehngeh...kasi relax dulu kepala otak maaa...

Okla, disebabkan otak nak relax sekejap..hehe..boleh ek relax sekejap..

Kita layan saja gambar2 bagi episod ketiga siri drama cuti-cuti hujung tahun kami aritu..

Kali ni di negeri Pahang pula yer...

Actually, tak banyak pun piccas kami di Pahang ni..sebab byk masa dihabiskan di hotel layan anak2 mandi kolam jek..pastu gi ronda2 sekitar bandar Kuantan..

Lagipun kami tak stay lama di Pahang ni. 2 hari saja.

 dalam kereta
muka zaliqha ada kesan gigitan cinta serangga yg minat kat dia..
sian anak ibu

 masa baru sampai hotel...
2 beradik terus beraksi..
 ayah solat
anak2 wat keje sendiri

 lepas ayah solat..
lepak2 jap pastu mandi kolam..


 budak paling hepi dapat swimming
 budak ini pun sama naik...

ni malam...
nak gi dinner..
taktau mana arah tujuan..maka pilih gi east coast mall saja lah..
apasal si zharif wat gaya cenggitu pun taktau la..

 
ya...kanak-kanak riang nih memang happening bila eskalator tuh takder orang..

boleh ker...dia nak heret sama adik dia? 
adeh la zhariff !

 nak sayang adik...

ok...ni keesokkan nya..
yes..baju semalam..haha !
bangun awal..terus pi sarapan..
ada sebab kenapa tak bagi kiddos mandi dulu..

 
muka orang mamai + kelaparan

oh...ayah sudah encem wangi..hehe !
*baru perasan warna background tuh sama ngan baju zharif..kahkahkah ! *

menu yang biasa-biasa saje..
tak banyak choice dan paling kedekut kot....
sebab bila makanan abis dia tak tambah ponnn..teruk betul..
dahla orang ramai..ada ker patut?
yang ada cuma nasi lemak. Mee goreng ke nasi goreng ke? tiada !
hotel mana nih? nanti saya bagitau..

sebab utama tak mandikan anak2 dulu sebelum sarapan..
ngehngehngeh
 

semalam petang kan tak puas berendam..
so, kasi chance la sebelum balik..
berenang puas2 dulu..

ni baru pas checkout...

 tengok apa zharif buat...

hmm...muka x semenggah si ibu..
si anak teruna dah meraung kat tepi..
nak apa tah...tak tahulah..



oh..lupa nak beritahu hotel mana nih kan? 
v
v
v
v
v
v
v

ni dia...
saranan saya berdasarkan pengalaman..
kalo ade duit lebih sikit pilih hotel lain..
servis agak kureng dan lambat...
tuala mandi pun tak disediakan dlm bilik..kene call housekeeping mintak baru dpt.
apakah hotel sebegini?
laundry bag juga takde dlm bilik.
saya minta lepas balik dinner di kaunter..tak hantar sampai esok pagi pegi breakfast tanya semula staf di kaunter barulah terhegeh2 dtg hantar.
iron saya minta sampai ke sudah tak hantar.
menu breakfast sgt limited.
tak pastilah sebab masa saya gi tu peak sesason (cuti sekolah akhir tahun) tu yg jadi camtu or memang hotel ni sememangnya bermasalah..feuhhhh~!


** ada video anak2 di kolam..insyaAllah saya akan update kemudian yer..untuk tatapan keluarga saya di Johor khususnya..**


|| nota : lega betul rasa abis update pasal cuti2 hujung tahun nih...pasni kene plan ngan hubby nak pi cuti2 lagi ||






4 nukilan anda:

Aina

Kalau org ramai sekalipun, service kenalah bagus.sy pernah duduk hotel lagi murah dr itu, tp service ok jer....

kakyong

best jugak dpt cuti2 walaupun facility agak kureng...

seronok tgk anak2 dpt mandi kolam..

.:fyzz:.

waaa..smpai ke kuantan pulak..best tui cuti2 satu Msia ..

lor hotel seri Malaysia...ish2..kt kontan or semua negeri cam tuh..hrp2 hotel nih dpt improve service diorang kan..

sonoknya ank2..mandi kolam...jumpa air mmg sonok la depa..

zool

Kecik2 dah pandai komputer.. hebat2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...