Sunday, February 26, 2012

Bertapa dalam bilik hotel...pt. 1

Assalammualaikum...

Wahh...skang dah pandai yer wat entry pakai part2 segala ni...huhu..

Okla..back to the title...'bertapa'

Apsal bertapa? Kat hotel mana?

Jawapan : Bertapa sebab memang tak keluar bilik (memerap saja) dan lokasi adalah di Hotel Rennaisance, Kota Bharu.

Actually, pergi pun sebab ikut Hubby yang ada kerja di situ. Kiranya macam Hubby gi kerja kami lepak saja dlm bilik..huhu~! Kejadian adalah pada minggu selepas pulang dari cuti-cuti hujung tahun aritu...
(3 minggu berturut turut weekend berada di luar daerah/negeri... seriyes penat)

Seriously..memang sepanjang 3 hari 2 malam tu..kami tak kuar sangat dari bilik..keluar pun sekejap saja ke Billion bawah tu (setengah jam) and waktu malam bila hubby dah siap kerja.Nasib baik bilik dia spacious jugak la..so, the kids boleh play around and buat sepah sana sini tanpa ade masalah ruang..haha~!

Makanya, entry 'bertapa' nih haruslah gambo2 nya hanya sekitar dalam bilik saja yer..ngeeeee~!


 baru sampai...
di lobby hotel

 
 bilik hotel
lega dapat 2 queen-sized bed..
yaya tido ngan zharif..
ibu tido ngan zaliqha yer...
 Zharif as usual...
sampai2 buka laptop layan movie sendiri..
adik pula bz meng explore bilik

 *komunikasi 2 hala???*

 anak teruna kami..
on laptop sendiri..cari file movie kartun sendiri..tgk movie upin ipin sendiri

 anak dara kami

 *muka sedih? simpati?*
oh...masa ni, anak2 saya dah mandikan 

 proses membuli adik...eh takla..peluk adik la..hehe~!
** bantal busuk adik kemana mana pun totap di bawa !

muhammad zharif wafiq
dah pandai bergaya skang bila nak snap pic dia


 mya zaliqha wafaa...
ngah syok minum susu sambil peluk bantal busuk dia..

 kesan gigitan serangga last week hampir sembuh..just tinggal tanda je..

 ok..fine. zharif tak comey langsung wat pose mulut muncung cenggitu

 pergi amik sendiri bekas biskut dia..
(saya kemana mana memang akan bawa bekal snack anak2 dari rumah..hihi)

keesokannya...

 bangun awal pagi sebab nak mandi bathtub..

 zaliqha pun dah wangi..hehe
sarapan pagi adalah air kotak cekelat dan roti..

 ke khusyukan 2 beradik nonton tv
perhatikan zaliqha..tersangatlah khusyuknya dia..

 abg long sudah mula hilang konsentrasi..
adik masih khusyuk layan tv..sambil bersarapan pagi..hikhik

 ok..bila abg long dah boring..
mula la dia kacau adik nya..
grrrr...

adik plak ngah syok layan cerita ni...

.
.
.
.
.
.
.


pas kene marah ngan ibu..
adik, sambung balik tengok tv..


ok...tengahari tuh, agak2 boring je..saya pun bawa la anak2 turun bawah jap..
kami ke pasaraya Billion di bawah/sebelah hotel..
takde snap2 sebab tak cukup kaki tangan nak handle 2 beradik aktif ni..
hubby pulak since 7.30 pagi dah turun bwah bersarapan dan terus ke kursus.
hubby just naik bilik sekejap utk solat zohor..

erm...selepas ke Billion kami ke mana pula??
next entry saya update yer...

-bersambung-

tata~





5 nukilan anda:

.:fyzz:.

bertapa kt blik pun takpa..ada anak2 yg tersangt comey yg menemankan..
amboi anak teruna kecik dh pandai on lappy ngan cari fail upin ipin dh.cayalah..:P

::NureeN::

amboi.. asyik tgk 2 beradik ni main...
baru sampai bertapa lama2 rasa tenang ja kan.. relaxkan badan :)

Sweet Child

pandainya dia bukak laptop sendiri ehh..

LYAfrina

bertapa dgn anak2 satu perkara y myeronokkan.. blh tgk segala aksi n gelagat dia org

Aina

3 hari 2 malam?huhu...penat bertapa. akak pernah bertapa gak dalam hotel tp 1 hari 2 malam je.tu pun dah kebosanan amat.serik rasanya nak ikut hubby kalau dia pergi utk kerja..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...