Sunday, February 26, 2012

Bertapa dalam bilik hotel...pt. 1

Assalammualaikum...

Wahh...skang dah pandai yer wat entry pakai part2 segala ni...huhu..

Okla..back to the title...'bertapa'

Apsal bertapa? Kat hotel mana?

Jawapan : Bertapa sebab memang tak keluar bilik (memerap saja) dan lokasi adalah di Hotel Rennaisance, Kota Bharu.

Actually, pergi pun sebab ikut Hubby yang ada kerja di situ. Kiranya macam Hubby gi kerja kami lepak saja dlm bilik..huhu~! Kejadian adalah pada minggu selepas pulang dari cuti-cuti hujung tahun aritu...
(3 minggu berturut turut weekend berada di luar daerah/negeri... seriyes penat)

Seriously..memang sepanjang 3 hari 2 malam tu..kami tak kuar sangat dari bilik..keluar pun sekejap saja ke Billion bawah tu (setengah jam) and waktu malam bila hubby dah siap kerja.Nasib baik bilik dia spacious jugak la..so, the kids boleh play around and buat sepah sana sini tanpa ade masalah ruang..haha~!

Makanya, entry 'bertapa' nih haruslah gambo2 nya hanya sekitar dalam bilik saja yer..ngeeeee~!


 baru sampai...
di lobby hotel

 
 bilik hotel
lega dapat 2 queen-sized bed..
yaya tido ngan zharif..
ibu tido ngan zaliqha yer...
 Zharif as usual...
sampai2 buka laptop layan movie sendiri..
adik pula bz meng explore bilik

 *komunikasi 2 hala???*

 anak teruna kami..
on laptop sendiri..cari file movie kartun sendiri..tgk movie upin ipin sendiri

 anak dara kami

 *muka sedih? simpati?*
oh...masa ni, anak2 saya dah mandikan 

 proses membuli adik...eh takla..peluk adik la..hehe~!
** bantal busuk adik kemana mana pun totap di bawa !

muhammad zharif wafiq
dah pandai bergaya skang bila nak snap pic dia


 mya zaliqha wafaa...
ngah syok minum susu sambil peluk bantal busuk dia..

 kesan gigitan serangga last week hampir sembuh..just tinggal tanda je..

 ok..fine. zharif tak comey langsung wat pose mulut muncung cenggitu

 pergi amik sendiri bekas biskut dia..
(saya kemana mana memang akan bawa bekal snack anak2 dari rumah..hihi)

keesokannya...

 bangun awal pagi sebab nak mandi bathtub..

 zaliqha pun dah wangi..hehe
sarapan pagi adalah air kotak cekelat dan roti..

 ke khusyukan 2 beradik nonton tv
perhatikan zaliqha..tersangatlah khusyuknya dia..

 abg long sudah mula hilang konsentrasi..
adik masih khusyuk layan tv..sambil bersarapan pagi..hikhik

 ok..bila abg long dah boring..
mula la dia kacau adik nya..
grrrr...

adik plak ngah syok layan cerita ni...

.
.
.
.
.
.
.


pas kene marah ngan ibu..
adik, sambung balik tengok tv..


ok...tengahari tuh, agak2 boring je..saya pun bawa la anak2 turun bawah jap..
kami ke pasaraya Billion di bawah/sebelah hotel..
takde snap2 sebab tak cukup kaki tangan nak handle 2 beradik aktif ni..
hubby pulak since 7.30 pagi dah turun bwah bersarapan dan terus ke kursus.
hubby just naik bilik sekejap utk solat zohor..

erm...selepas ke Billion kami ke mana pula??
next entry saya update yer...

-bersambung-

tata~





Wednesday, February 22, 2012

Suami Isteri...



Assalammualaikum...


Sekadar ingin berkongsi sesuatu...




So, pe lagi???

hehe...

Jom amalkan...

tata~

Monday, February 13, 2012

Cuti-cuti Hujung Tahun... episod 3

Assalammualaikum...

Hmm...rupanya last entry ialah pada khamis 2 minggu lepas..

Dasat...dasat...serius bz betul sekarang ni..

Adat berkerja..kene dahulu kan perkara utama dulu kan..blogging bila free sikit (sikit jek tau) huhu..

Alhamdulillah..hari ni setel se perkara kerja2 urgent..perkara seterusnya akan dipikirkan kemudian..ngehngehngeh...kasi relax dulu kepala otak maaa...

Okla, disebabkan otak nak relax sekejap..hehe..boleh ek relax sekejap..

Kita layan saja gambar2 bagi episod ketiga siri drama cuti-cuti hujung tahun kami aritu..

Kali ni di negeri Pahang pula yer...

Actually, tak banyak pun piccas kami di Pahang ni..sebab byk masa dihabiskan di hotel layan anak2 mandi kolam jek..pastu gi ronda2 sekitar bandar Kuantan..

Lagipun kami tak stay lama di Pahang ni. 2 hari saja.

 dalam kereta
muka zaliqha ada kesan gigitan cinta serangga yg minat kat dia..
sian anak ibu

 masa baru sampai hotel...
2 beradik terus beraksi..
 ayah solat
anak2 wat keje sendiri

 lepas ayah solat..
lepak2 jap pastu mandi kolam..


 budak paling hepi dapat swimming
 budak ini pun sama naik...

ni malam...
nak gi dinner..
taktau mana arah tujuan..maka pilih gi east coast mall saja lah..
apasal si zharif wat gaya cenggitu pun taktau la..

 
ya...kanak-kanak riang nih memang happening bila eskalator tuh takder orang..

boleh ker...dia nak heret sama adik dia? 
adeh la zhariff !

 nak sayang adik...

ok...ni keesokkan nya..
yes..baju semalam..haha !
bangun awal..terus pi sarapan..
ada sebab kenapa tak bagi kiddos mandi dulu..

 
muka orang mamai + kelaparan

oh...ayah sudah encem wangi..hehe !
*baru perasan warna background tuh sama ngan baju zharif..kahkahkah ! *

menu yang biasa-biasa saje..
tak banyak choice dan paling kedekut kot....
sebab bila makanan abis dia tak tambah ponnn..teruk betul..
dahla orang ramai..ada ker patut?
yang ada cuma nasi lemak. Mee goreng ke nasi goreng ke? tiada !
hotel mana nih? nanti saya bagitau..

sebab utama tak mandikan anak2 dulu sebelum sarapan..
ngehngehngeh
 

semalam petang kan tak puas berendam..
so, kasi chance la sebelum balik..
berenang puas2 dulu..

ni baru pas checkout...

 tengok apa zharif buat...

hmm...muka x semenggah si ibu..
si anak teruna dah meraung kat tepi..
nak apa tah...tak tahulah..



oh..lupa nak beritahu hotel mana nih kan? 
v
v
v
v
v
v
v

ni dia...
saranan saya berdasarkan pengalaman..
kalo ade duit lebih sikit pilih hotel lain..
servis agak kureng dan lambat...
tuala mandi pun tak disediakan dlm bilik..kene call housekeeping mintak baru dpt.
apakah hotel sebegini?
laundry bag juga takde dlm bilik.
saya minta lepas balik dinner di kaunter..tak hantar sampai esok pagi pegi breakfast tanya semula staf di kaunter barulah terhegeh2 dtg hantar.
iron saya minta sampai ke sudah tak hantar.
menu breakfast sgt limited.
tak pastilah sebab masa saya gi tu peak sesason (cuti sekolah akhir tahun) tu yg jadi camtu or memang hotel ni sememangnya bermasalah..feuhhhh~!


** ada video anak2 di kolam..insyaAllah saya akan update kemudian yer..untuk tatapan keluarga saya di Johor khususnya..**


|| nota : lega betul rasa abis update pasal cuti2 hujung tahun nih...pasni kene plan ngan hubby nak pi cuti2 lagi ||






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...