Wednesday, January 18, 2012

Zharif balik nursery....

Salam....

Seperti pernah dijanjikan...
Saya nak update sedikit tentang Zharif sepanjang 2 minggu setengah dia berada di nursery nye..
Alhamdulillah...
Pada hari ketiga Zharif dah tak nangis lagi..

Since 1st day lagi Zharif sangat mudah bangun pagi dan terus ke bilik mandi untuk mandi..
Ibu bagi dia mandi air panas la..hehe..kesian mengigil kesejukan pulak dia nanti..dahla kene mandi awl pagi (lebih kurang jam 6.50am). Sebelum-sebelum nih biasanya time tu dia masih nyenyak tido...sian anak ibu kene bangun awal..takpelah..untuk kebaikan dia juga kan...

Oh lupa beritahu yang tugas memandikan zharif di waktu pagi adalah tugasan rasmi ayah nye ye..huhu~!. Macih Hubby..
Sambil Hubby mandikan Zharif saya pun setelkan segala persiapan Zaliqha dan bersiap2 (pakai tudung) untuk ke tempat kerja.
Selepas minum milo panas (alas perut) kami pun bergerak la.. Oh! Zharif memang tak selera makan awal2 pagi..puas pujuk makan roti ke biskut ke..tak makan saman nyer derr...

Chopp!! Kalau ikut tajuk nak citer pasal zharif balik nursery kan...wkakaka..melalut la plak..

Okla, jom tengok dulu gambar2 yg ada dalam simpanan saya :

hari ke-3
pulang dari nursery
sebab tak nangis dan hepi jek..
ibu bagi upah cekelat daim seketul...yeay!

School bag zharif..
beli kat mydin sajo..
*eh..cemana bantal busuk zaliqha leh terselit bawah tu..adeh! x perasan plak*

 Taska
Baru setahun..eh..x sampai setahun lagi..
Since April 2011
Sebelum ni kat tempat lain..ni baru pindah rumah baru..
sebab tuh nampak baru jek..
Playground kat luar pun takde lagi



 ibu gi amik zharif
hari ke-4

see...
muka ceria jek

 taska lagi
snap masa kereta masih bergerak..
taska masih baru jadinyer signboard segala bagai masih non ada

ni hari ke berapa sudah lupa..
huhu~!
muka zharif bertompok tu sebab bedak yer..
Cikgu dia lah kot bedakkan lepas mandi sebegitu kreatif sekali..
 

 tata~

 || nota : harap nenek atuk dan aunties zharif puas hati yer ngan gambar2 di atas..hehe. nanti kalo datang teganu leh gi antar dan amik zharif di taska.||





4 nukilan anda:

NurulHayatiNordin

alolo comey je zharif g school eh.. hihi bertambah comey lagi dengan entry ibu die ada kartun2 meng'eksperasi'kan keadaan si zharif ni.. ;)

Azi

taska mana ni?

ooo sogok zharif ngan coklat eh, btw beg tu comel lah..

kakyong

Alhamdulillah.. bagus la camtu zarif..

::NureeN::

gd boy.. ellesya tak tau lg mcm mana, x pernah antaq nursery..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...