Sunday, January 22, 2012

Cuti-cuti Hujung Tahun... episod 1

Salam....

Ya...itu dia..setelah berjaya diperam sebentar sebelum di update, maka terhasil lah entry terbaru dari saya..

Oh ! Sebelum itu, terima kasih kepada Hubby terchenta sebab susah payah transfer piccas dari hp dia ke external hd semata mata untuk isteri kesayangan mengupdate blog nya


Seperti yang telah di war-warkan sebelum ini...
Pada penghujung tahun 2011 kami suami isteri sepakat perabih duit pi bercuti-cuti Malaysia ke 3 buah negeri sekaligus !

Wah bajet cam kaya sgt la kan...huhu!
Bukan...bukan ! Actually, ia secara kebetulan saja...
Kami pi bercuti pun ke kampung halaman saya di Johor then ke Kuala Lumpur sebab ayah saya bekerja di sana dan akhir sekali singgah sebentar ke Pahang sebelum pulang terus ke Terengganu.
Alang-alang bercuti kan...part singgah Pahang tuh memang last minit nye plan..ada paham?

Tanpa membuang masa menaip entry ini..jom kita layan gambo saja ok?

Nusajaya


 a'ley dan zaliqha

 hitam putih warna kehidupan..ewahh!
 atas : nenek, angah (sila jgn pakai tudung putih nmpak gelap hokeh),usu
bawah : atuk, nenek, zaliqha

 sebelum dan selepas
 candid yaya dan zharif...

 yaya dan zharif lagi...


 
Ok...ini wajib diberi kepada kanak2 riang berdua ni tatkala pulang ke kampung halaman bonda...
Tiap kali pi Tesco nak beli barang dapur or bukan barang dapur...wajib singgah sini dulu..
Mesti kene sedekah seringgit kat lembu n keldai tu..barulah mereka bergoyang dengan girangnya menghibur hati kanak2 itu..
*mengarut*



 Tiba-tiba baru perasan yang gambar2 pemandangan sekitar Nusajaya tuh..takde dlm external HD tu..hubby tak transfer pulak..punyalah beriya snap sana sini bagai nak rak..sekali takde??? OH! keciwa nya rasa.. takpe2 kalo nk tengok mini putrajaya tuh leh Google jek ekk...

Tau tak yang kat Nusajaya tuh nanti akan ade shopping mall khas utk barangan baby dan kanak2 sahaja (branded items) dan sebesar2 tidak gambo Hello Kitty ditampal kat bangunan tuh..eh, ke barang2 Hello Kitty saja..tak pasti pula. Tak leh pakai la data2 dari saya..tak detail langsung =p

Asalnya plan nak ke JPO (Johor Premium Outlet) tu...sekali jammed teramat sangat..smpai tak bergerak kereta..so, kita patah balik sajalah. Lenkali saja cuti2 mata cuci2 sekali dompet di JPO yer..huhu. Tu yang lajak ke Nusajaya tu.

Okla, disebabkan ini baru episod 1..maknanya akan ada episod seterusnya kan..so, saya tinggalkan dulu entry ini dengan pic kami sekeluarga di Nusajaya sejibik sebentuk cam kat sidebar kanan tu..xoxoxo~!

tata ~



|| nota : Gong Xi Fa Cai...syoknya kalo boleh cuti panjang balik kampung kan...adehh...takpelah..berkorban dulu..nanti dah cukup bajet kita perabih gi cuti2 lagi haaa.. bagus betul perancangan. huhu ||




4 nukilan anda:

~aSHa~

wah ramai ke JPO tu yerk...
sha jarang ke johor..ehehehee...

raya cina ni cuti2 malaysia ke mana plak...



nanti lalu kemaman singgah ler rumah...

Areef Ibn Naim

salam,

erm, sy berangan2 gak nak jejalan kat nusajaya n jpo tu... still dlm waiting list...

ibu MZW @ farah idayu

to ~aSHa~ - k.sha, masa kami pergi tu ramai gila org..mungkin sebab baru buka kot. skang maybe dah kurang sket la..CNY tak kemana mana pun :( kemaman kat ne yer?

to Areef Ibn Naim - gi la..best gak kat nusajaya tuh..cantik tempatnya..JPO masih tidak berjaya lagi saya jejaki.

~aSHa~

kemaman betul2 kat pantai teluk mak nik...dari opis ni..akak nampak tau pantai tu...kalo mau singgah...bitau jerk...

azrisha03@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...