Sunday, January 29, 2012

Cuti-cuti Hujung Tahun... episod 2

Salam....

Ok...nak sambung cerita ceriti kami bercoti coti bagi episod 2 pulak..

Kali ni di Kuala Lumpur pula yer... Episod 1 yang lepas di Johor..

Cerita pengembaraan ke Kuala Lumpur dari Johor pun bermula..


 Bertolak dari johor plannya awal la dalam kol 7 or 8 pagi camtu..sebab Ayah saya kene masuk kerja tengahari tu (halfday)..
Tapi...biasalah kan...dah family saya perempuan belaka (tolak ayah, hubby n zharif saja)..jadi..target kol 8 paling lewat bertolak memang confirm la terlewat sungguh-sungguh..
Pukul 8.30 pagi baru bergerak tau...
Dan sah-sah sampai KL awal tapi lewat sampai ofis ayah sebab jam ya ampun...lunch hour kan waktu tu (Y_Y)
So, ayah dengan redho wat dek jela...nak marah tak guna memang dah lewat pun..
Eh, lupa nak cerita di antara penyebab kelewatan kami selain dari jalan jam tu...
Beberapa kali berhenti kat highway..sebabnya? Zaliqha dan Zharif berak..
Boleh pulak 2 beradik pakat berak timing sama2..sabo jela..
So, saya pi cuci Zaliqha..Hubby setelkan Zharif... Haa..kan adil tuh..keh keh keh...
Ok, teruskan perjalanan..sampai opis ayah terus drop ayah then kami menuju ke tempat berlindung sementara. Nak balik umah ayah malas sebab jauh nun di Sentul..nanti kol 5 kene datang semula amik ayah. kan leceh tu..ala, lagipun 3 jam je lepak situ..
Kat mana tu? SOGO yang hanya beberapa blok dari opis ayah..hahaha~!


 di SOGO
ya..memang tujuan nak shopping pun kat situ..haha..saja bagi alasan nak lepak sekejap.
akibat ibu dan kaum kerabatnya leka bershopping lalu menyerahkan tugas menjaga anak2 kepada suami,
maka tiadalah gambar si ibu..ni gambar hubby yg snap..bila masa entah saya pun taktau.
Oh, masa tu kan baru pas krismas..tu yg zharif jakun nk bergambo ngan deer tuh..huhu
and masa kat SOGO lagi sekali zaliqha melabur kan isi perut dia (banyak sgt makan la tu)
takyah tunjuklah hasil borongan sebab terlupa nk snap..hehe !
Saya banyak beli barang anak2 n suami..oh barang rumah ade gak. sendiri punya? t-shirt selai je.

Keesokkan nya...

Di Alamanda, Putrajaya
Lunch time..
Ramainya umat manusia kat alamanda masa ni..
fastfood semua penuh..nak jalan2 pun sesak..
masa di foodcourt pun puas melilau mata cari meja kosong.

 Adeq zaliqha kan...bukannya dia heran nak bergamabar bagai..
lagi syok dia main kad atm ngan duit kertas tu..
usu bergurau ngan zharif...
zaliqha? leka ngan duit rm10

 hubby...berselera sungguh.
nasi kandar. tak sedap. lenkali takyah belilah kedai ujung 1st tu.
ishh...teruknya..kih kih kih..
pas makan kita solat duluuuu...
mana yer gambar2 zaliqha kat nursing room alamanda tu?
fifi, pada kamu kan???
nanti kalo ada saya upload yer..insyaAllah..
bersih dan selesa..saya suka...

 selesai solat nak jalan-jalan sat..
kebetulan ada book fair..
singgah beli beberapa buku.
zharif teruja dengan pokok krismas tu. 

 pas ke alamanda..
kita ronda-ronda sekitar putrajaya

 Yat,
See...ai dah buktikan janji manisku dulu..
hahaha
Kat masjid ni la port ibu ayah selalu lepak dolu2..
skang dah ade anak bawa anak2 pulak,,yeay!

Posing2 dulu...
then kita ke next destination yer...
ke mana? opis atuk MZW..udah mau petang..takut jalan jam, kang lewat plak sampai opis atuk..sian atuk tggu lama =p

Ok, setel amik atuk kat opis kita teruskan pengembaraan ke?

TBS
Terminal Bersepadu Selatan

 yaya dan zharif
masa ni baru sampai

 usu dukung zaliqha..
eh? watpe ye kat TBS ni? huhu..
sebab...

 a'ley nak beli tiket balik Jb malam tu...
so, kami hantar dia kat TBS jek..

 atuk dan cucu bongsu (wat masa ni la..ehem2x)

 usu yang tak sudah2 ngan zaliqha..

budak yang suka dilayan dan dimanja

 and the heroes...
kat sini...
besar..bersih..selesa and musollah pun selesa..

see...zaliqha happy jek sepanjang hampir sejam kat sini..
a'ley naik bus kol 8.20pm..so, kami maghrib di sini saja..

Lepas a'ley naik bus, kami pun bergerak la..
ke mana?
mengisi perut yg berkeroncong...di...

 mana tu?

 nampak tak?
ha...baru jelas...
makan satay dan mee rebus johor..ekekeke~!
sedap!
masa on d way ke sini boleh pulak zaliqha wat poo-poo..
potong mood ibu nak snap2 masa sampai kedai..
kene cuci bersih2 n bilas2 badan zaliqha dulu..pastu salinkan baju baru.
almost 30 minutes utk setelkan zaliqha sorang..feuhh~!
tandas dia agak kureng sikit yer..takde lock..boleh?
takde pic makanan sebab kelam kabut nak cepat..
pas setelkan zaliqha terus makan dengan lahap seleranya..pics atas tu amik masa balik.
dah balik baru ingat adoiyai...
satay dia sedap..mee rebus sgt sedap..sapa nak try leh gi sini..
harga? saya tak tahu sebab saya makan saja..kene tanya hubby or ayah saya ..tak pasti sapa yg bayar,..huhu~!

 on the way balik..
zaliqha ketiduran..kepenatan..
abangnya?

segar bugar lagi..
bagus !

Sampai rumah..relax2 jap..pastu tidur...

Oh..sepanjang di KL mana lagi tempat kami terjah?

Petrosains, KLCC
[maaf kualiti gambar tak memuaskan]

sekali sampai2 tiket habis daa...
keciwa rasa..
takleh masuk petrosains, kami ke pameran road safety petronas kat sebelah tu..
okla..zharif enjoy bawa car tu..then dapat sticker banyak..
hehe..


Hmm...rasanya sampai sini saja kisah episod 2 kami di Kuala Lumpur..
Next episode kita cerita part di Pahang pula yer..
Phewww...berjela entry kali ni..dasat..dasat..




|| nota : amik masa nak up entry baru..nak buh watermark punyalah bercinta..keh keh keh..||






Thursday, January 26, 2012

Teaser dulu...hihi ~!

Salam...



Ewahh...teaser kunun..
hehehe~!
Dah kol 4.30 pun..waktu balik suda..
later will story bout it ha..
tata~

Sunday, January 22, 2012

Cuti-cuti Hujung Tahun... episod 1

Salam....

Ya...itu dia..setelah berjaya diperam sebentar sebelum di update, maka terhasil lah entry terbaru dari saya..

Oh ! Sebelum itu, terima kasih kepada Hubby terchenta sebab susah payah transfer piccas dari hp dia ke external hd semata mata untuk isteri kesayangan mengupdate blog nya


Seperti yang telah di war-warkan sebelum ini...
Pada penghujung tahun 2011 kami suami isteri sepakat perabih duit pi bercuti-cuti Malaysia ke 3 buah negeri sekaligus !

Wah bajet cam kaya sgt la kan...huhu!
Bukan...bukan ! Actually, ia secara kebetulan saja...
Kami pi bercuti pun ke kampung halaman saya di Johor then ke Kuala Lumpur sebab ayah saya bekerja di sana dan akhir sekali singgah sebentar ke Pahang sebelum pulang terus ke Terengganu.
Alang-alang bercuti kan...part singgah Pahang tuh memang last minit nye plan..ada paham?

Tanpa membuang masa menaip entry ini..jom kita layan gambo saja ok?

Nusajaya


 a'ley dan zaliqha

 hitam putih warna kehidupan..ewahh!
 atas : nenek, angah (sila jgn pakai tudung putih nmpak gelap hokeh),usu
bawah : atuk, nenek, zaliqha

 sebelum dan selepas
 candid yaya dan zharif...

 yaya dan zharif lagi...


 
Ok...ini wajib diberi kepada kanak2 riang berdua ni tatkala pulang ke kampung halaman bonda...
Tiap kali pi Tesco nak beli barang dapur or bukan barang dapur...wajib singgah sini dulu..
Mesti kene sedekah seringgit kat lembu n keldai tu..barulah mereka bergoyang dengan girangnya menghibur hati kanak2 itu..
*mengarut*



 Tiba-tiba baru perasan yang gambar2 pemandangan sekitar Nusajaya tuh..takde dlm external HD tu..hubby tak transfer pulak..punyalah beriya snap sana sini bagai nak rak..sekali takde??? OH! keciwa nya rasa.. takpe2 kalo nk tengok mini putrajaya tuh leh Google jek ekk...

Tau tak yang kat Nusajaya tuh nanti akan ade shopping mall khas utk barangan baby dan kanak2 sahaja (branded items) dan sebesar2 tidak gambo Hello Kitty ditampal kat bangunan tuh..eh, ke barang2 Hello Kitty saja..tak pasti pula. Tak leh pakai la data2 dari saya..tak detail langsung =p

Asalnya plan nak ke JPO (Johor Premium Outlet) tu...sekali jammed teramat sangat..smpai tak bergerak kereta..so, kita patah balik sajalah. Lenkali saja cuti2 mata cuci2 sekali dompet di JPO yer..huhu. Tu yang lajak ke Nusajaya tu.

Okla, disebabkan ini baru episod 1..maknanya akan ada episod seterusnya kan..so, saya tinggalkan dulu entry ini dengan pic kami sekeluarga di Nusajaya sejibik sebentuk cam kat sidebar kanan tu..xoxoxo~!

tata ~



|| nota : Gong Xi Fa Cai...syoknya kalo boleh cuti panjang balik kampung kan...adehh...takpelah..berkorban dulu..nanti dah cukup bajet kita perabih gi cuti2 lagi haaa.. bagus betul perancangan. huhu ||




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...