Thursday, December 1, 2011

Short trip ke Kelantan

Hari tu ada kabo kan yg family saya dari Johor datang ke Terengganu...saje jek..jalan2 cuti2 malaysia..hikhikhik~!  
*ye...memang dah lama pun waktu tu..bulan lepas kot..huhu*

Alang-alang mereka dah ada di sini...kami bawa mereka jalan2 ke Kelantan. Kejap jek pun..pergi balik hari.
Waktu nak pergi hujan kemain lebat..so, sepanjang jalan adalah mendung redup gitu..syok saja...heh~

Anak-anak juga sepanjang dalam kereta tak meragam mana...
 

 ni masa berhenti sekejap di Caltex..
waktu ni tengah azan Zohor
kat luar tuh ngah hujan renyai2

Plan asal adalah ke Rantau Panjang...nak menyopping kata mereka..bawa sajalah..

Disebabkan ada GPS yg canggih sungguh itu...kami tersesat..bagus! Last2 guna GPS signboard juga baru sampai. Waktu sampai pun hujan renyai2..alahai..bertakung air sana sini.

Sepanjang di Kelantan saya tak amik gambar mana pun..sebab malas (hujan kan..uhuk2!) dan sebab sibuk dukung anak..banyak gambar adik2 dan ayah yg ambil..saya bz tolong ibu shopping barang2...ahaha~! yo la tuh...

Masa di Rantau Panjang memang tak snap2 langsung..hujan gerimis plus mengelek anak dara plus sibuk survey barang2 dan shopping sikit2..(sikit saja..huhu!)

Sampai Rantau Panjang dah tengahari...sampai Asar baru kami gerak balik. Singgah jap Masjid baru yang macam kat negara China tuh...

di masjid-apa-tah-tak-tau-nama-dia.
a.k.a masjid Cina kot...


budak tecit bz meng 'explore'

tapi takleh lawan gambar paling dahsyat di bawah ini...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

macam meluahkan perasaan geram jek (>,#)

gambar di perkarangan masjid...
nak masuk masjid kene naik tangga yg agak tinggi..
terfikir kalo ada org tua2 yg tak larat nk naik tangga camner ye? kesian mereka..
eh..ke ade jalan lain selain naik ikut tangga depan yg sempit tuh? x sempat explore plak.. (-..-)v 

Selepas solat di masjid..kami meneruskan misi cari kedai makan..
perut kosong berkeroncong sebab last makan ialah waktu breakfast sebelum bertolak ke Kelantan tadi..tu pun makan roti canai saja..
Ishh...serius lapar wehh...
sib baik ada bawa bekal kek batik buatan sendiri sebagai alas perut dalam kereta sementara menunggu sampai ke tempat mengisi perut...

makanan-makanan yg sempat di snap sebelum makan..
ada banyak menu sebenarnya sampai tak cukup meja..
tapi disebabkan faktor kelaparan tahap melampau 
terus takde mood dah nk amik gambar..terus terkam makanan yg ada..

para pelanggan restoran yang tiba-tiba-takde-air-bila-org-nak-basuh-tangan.
masih mampu tersenyum ye kamu2 sekalian..
makanan juga agak lambat sampai.. 
*orang kelaparan mmg tak sabar menunggu eh...*

Selepas makan terus berdesup drive pulang ke Terengganu untuk merehatkan mata pula..hehehe~
Letih sungguh...seharian berjalan dan melayan karenah anak2 lagi...

Itu saja update dan gambo yg ada..sekian, terima kasih.


|| nota : InsyaAllah hujung tahun nih balik JB leh gi jalan2 lagi yer...minta tolong makcik2 MZW jadi babysitter boleh yer...ibu ayah nak rehat sikit..huhu~! ||



6 nukilan anda:

Azi

sweetla purple pic...

~aSHa~

ramai makcik2 MZW...mudah mintak tlg


kami lak ramai pakcik2...jadi kalo lelaki ni bukan reti jaga anak sedara pun...

seronok berjalan ke kelantan kalo nak shopping pakaian

Nia

hehe,..gambar nak makan kotak colgate tu yg mahal tuuuu..

kakyong

dah lama tak ke Kelantan.. apa tah lagi ke Rantau panjang... last pergi tahu 1998...

comelnya .. apsal yg geget kotak ubat gigi tu??

::NureeN::

skali tgk mcm muka anak jepun la.. comelnya berbaju pink g2.. jgn gigit lama2 kotak colgate tue nanti terkeluar clr2 dia.. ;)

e.l.i.z.@

ooo awk org johor..kiranya duk tganu sbb ikut hubi la ni?
skang musim hujan, mmg xleh nk wat gapo la hihi..ok gok bwk family kt RP..keli pun xpenah g lg hihiih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...