Wednesday, December 21, 2011

Teringat zaman itu...

As-salam...

Tadi masa nak update blog..duk search la piccas yg kunun terkini utk di ceritakan...sekali terbuka plak file lama  dlm pendrive tu...

Lalu, terjumpalah piccas ini...

:: Zaman muda mudi kami..kahkahkah...::

Zaman berchenta la kiranya...

Bila tengok balik gambo2 lama ni (lama kerrr??) teringat balik masa tu...

layan jela...


ni masa antar adik saya daftar di kuis kottt...x ingat ler~

ha...gambo ni saya lekat kat softboard bilik hostel masa study zaman unibersiti dolu2..
rumetku..cik yat & pn. zeity taktaulah ingat lagi ke x...
kahkahkah....
eh...rasanya miszleen pun tau kot..hurmm...~


next....


zaman abis belajar...

pic taken by : Fifi



ni gambo masa bertunang...
jangan tanya apsal muka memasing cenggitu..

ekceli, tak banyak gambo kami berdua zaman bercinta...
almaklum sorang di utara sorang di selatan...
yer...cinta PJJ gitu la..


Haisshhh...tersenyum kambeng sorang2 bila tgk gambo2  ni balik..hahaha~! kenangan manis me & hubby..



|| nota : Malam ni kene start packing barang2 sebab esok pas balik kerja terus gerak ke kemaman..nak balik Johor ! ||



Monday, December 5, 2011

Words of Inspiration...

Salam...

Just nak share some words of wisdom or inspiration utk diri sendiri dan juga sahabat, family yg sedang membaca ini...

 believe in me !

 bagus nih ! (-..-)'

so true !

nice one !


value who u are !


*source : Google*


|| nota : hubby will be away AGAIN for 4 days this week..next week 3 days...haisshhh..jadi ibu tinggal lagi le gamaknya..||



Thursday, December 1, 2011

Short trip ke Kelantan

Hari tu ada kabo kan yg family saya dari Johor datang ke Terengganu...saje jek..jalan2 cuti2 malaysia..hikhikhik~!  
*ye...memang dah lama pun waktu tu..bulan lepas kot..huhu*

Alang-alang mereka dah ada di sini...kami bawa mereka jalan2 ke Kelantan. Kejap jek pun..pergi balik hari.
Waktu nak pergi hujan kemain lebat..so, sepanjang jalan adalah mendung redup gitu..syok saja...heh~

Anak-anak juga sepanjang dalam kereta tak meragam mana...
 

 ni masa berhenti sekejap di Caltex..
waktu ni tengah azan Zohor
kat luar tuh ngah hujan renyai2

Plan asal adalah ke Rantau Panjang...nak menyopping kata mereka..bawa sajalah..

Disebabkan ada GPS yg canggih sungguh itu...kami tersesat..bagus! Last2 guna GPS signboard juga baru sampai. Waktu sampai pun hujan renyai2..alahai..bertakung air sana sini.

Sepanjang di Kelantan saya tak amik gambar mana pun..sebab malas (hujan kan..uhuk2!) dan sebab sibuk dukung anak..banyak gambar adik2 dan ayah yg ambil..saya bz tolong ibu shopping barang2...ahaha~! yo la tuh...

Masa di Rantau Panjang memang tak snap2 langsung..hujan gerimis plus mengelek anak dara plus sibuk survey barang2 dan shopping sikit2..(sikit saja..huhu!)

Sampai Rantau Panjang dah tengahari...sampai Asar baru kami gerak balik. Singgah jap Masjid baru yang macam kat negara China tuh...

di masjid-apa-tah-tak-tau-nama-dia.
a.k.a masjid Cina kot...


budak tecit bz meng 'explore'

tapi takleh lawan gambar paling dahsyat di bawah ini...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

macam meluahkan perasaan geram jek (>,#)

gambar di perkarangan masjid...
nak masuk masjid kene naik tangga yg agak tinggi..
terfikir kalo ada org tua2 yg tak larat nk naik tangga camner ye? kesian mereka..
eh..ke ade jalan lain selain naik ikut tangga depan yg sempit tuh? x sempat explore plak.. (-..-)v 

Selepas solat di masjid..kami meneruskan misi cari kedai makan..
perut kosong berkeroncong sebab last makan ialah waktu breakfast sebelum bertolak ke Kelantan tadi..tu pun makan roti canai saja..
Ishh...serius lapar wehh...
sib baik ada bawa bekal kek batik buatan sendiri sebagai alas perut dalam kereta sementara menunggu sampai ke tempat mengisi perut...

makanan-makanan yg sempat di snap sebelum makan..
ada banyak menu sebenarnya sampai tak cukup meja..
tapi disebabkan faktor kelaparan tahap melampau 
terus takde mood dah nk amik gambar..terus terkam makanan yg ada..

para pelanggan restoran yang tiba-tiba-takde-air-bila-org-nak-basuh-tangan.
masih mampu tersenyum ye kamu2 sekalian..
makanan juga agak lambat sampai.. 
*orang kelaparan mmg tak sabar menunggu eh...*

Selepas makan terus berdesup drive pulang ke Terengganu untuk merehatkan mata pula..hehehe~
Letih sungguh...seharian berjalan dan melayan karenah anak2 lagi...

Itu saja update dan gambo yg ada..sekian, terima kasih.


|| nota : InsyaAllah hujung tahun nih balik JB leh gi jalan2 lagi yer...minta tolong makcik2 MZW jadi babysitter boleh yer...ibu ayah nak rehat sikit..huhu~! ||



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...