Sunday, November 20, 2011

20.11.2011 Zharif is 3!





Alhamdulillah...

Hari ini tarikh yang sungguh cantik 20.11.2011 pasti ramai yg akan mengabdikan kenangan yg indah hari ni..kawen ke..tunang ker...watever la..

Dan pada tarikh cantik inilah putera kesayangan kami Muhammad Zharif Wafiq genap berusia 3 tahun!

Bak kata Zharif setiap hari..eh, setiap masa kot..dia dok ulang cakap " Wafiq big dah kan...nak gi skool" hahaha~

Big dah anak ibu yer...banyak mulut pulak tuh..tak henti2 mulut dia duk pot pet pot pet dengan suara nyaring dia tuh...haishhh~

He's a joker to us...walaupun kadang2 tahap kenakalan dia sangat menguji kesabaran kami (-..-)'

Buat anakku Muhammad Zharif Wafiq :

Ibu dan ayah doakan semoga zharif membesar bagai juara..sihat walafiat sentiasa..dikurniakan kebijaksanaan dan senantiasa mendapat rahmat keredho-an dari Ilahi..

Zharif ingat selalu ye nak...ibu ayah sayang sangat kat Zharif...


 gaya 'smile' zharif skang~
senget2 kan mulut..baru hensem katanya =p
*maaf gaya rambut serabai ala2 k-pop tu..kat beach katakan..angin kuat..huhu*




|| nota : weekend yang tidak sihat buat kami sekeluarga..jumaat-sabtu ayah demam..harini zaliqha pulak..now, ibu dah mula weng2 kepala..adoiyai!||


Friday, November 18, 2011

Mya Zaliqha Wafaa is 1 today!




Alhamdulillah.... syukur ke hadrat Ilahi yang Maha Agung...

Hari ini tanggal 18 November 2011 jam 1.44 pagi..genaplah puteri kesayangan kami suami isteri berusia Setahun!

Biasalah kan..bila anak menginjak usia..pastinya para ibu akan kata " teringat saat2 melahirkan Zaliqha setahun yg lalu...pada hari raya Qurban pulak tu" memang betul-betul berkorban ibu sebab terpaksa cancel plan nak beraya di Dungun dan tengok org sembelih lembu..

Tup-tup petang raya tuh ibu kene admitted sebab bukaan sudah 2cm..ngehngehngeh..(tak rasa apa2 pun tapi dah dilate 2 cm? ish..) makanya sambut pagi raya Aidiladha nan syahdu di wad hospital..

Esok Zaliqha dah besar ibu nak cerita kat dia...huhu~ Agak2 dia akan kata ape?? hikhikhik.

Okla, di kesempatan berblog ni ibu nak wish puteri kesayangan kami-yang-becok-kuat makan-ni :

Selamat hari ulangtahun kelahiran yang pertama...
Ibu ayah doakan moga zaliqha membesar dengan sihat,cergas dan cerdas..dan menjadi anak solehah penjamin syurga ibu dan ayah kelak..
Doa kami moga Allah sentiasa memelihara dan melindungi mu dari sebarang malapetaka, bencana, kemalangan, penyakit mahupun hasad dengki manusia...di sepanjang hayatmu...


Ya Allah...

Kau lindungilah puteriku Mya Zaliqha Wafaa dari sebarang perkara yang tidak diingini sepanjang hayatnya..semoga sentiasa diberi rahmat dan redho-Mu dan diterangi hatinya oleh -Mu sepertimana hati para Rasul-Mu agar mudah dia menerima ilmu-Mu ya Rahman...semoga Zaliqha menjadi anak yang solehah dan beriman lagi bertaqwa kepada-Mu yang Allah... Ameen ya Rabb al-amin~



- birthday girl -
dah setahun saya...
*gigi tetap 2 batang*







|| nota : InsyaAllah akan adakan simple besday party for zaliqha since mase zharif setahun dulu kami buat..so, to be fair la kan..and her 1st besday bash akan dibuat sekali dgn zharif 3rd birthday sebab zharif punya besday lusa! sekali harunggg~ jimat! ||


Sunday, November 13, 2011

Zharif letak sesuatu dlm beg ibu...

Pagi ni lewat ke tempat kerja  (y___y)
so, bila lewat of coz terkejar-kejar...
haishh...hubby pun moody jek sepanjang jalan..tskk..tskk...
terus takde mood nak berborak...
*ampun ye by...*

Sepanjang jalan duk mikir harap2 sempatlah nak punch in..janganlah merah..kihkihkih~
 sampai jek opis dgn terkocoh kocoh buka pintu 
terus on pc...
handbag dan beg galas letak tepi dulu..heh~
minum air masak jap bagi ilang dahaga.
check kerja2 yg baru sampai..
setelkan pe yg patut.
tetiba hari ni ade audit plak..mengejut betul..
kelam kelibut dibuatnya..

Alhamdulillah setel semua by 11.00am. 
gi pantry sat alas perut..
balik bilik semula dan terpandang handbag dan beg galas yg masih lom disimpan dalam laci..
lupa...
terus amik dan buka laci utk disimpan..
tapi tiba2 tergerak hati nk selok beg.
terjumpa sesuatu...
haishh....
zharif..zharif...
really made me smile



tau tak pe yg dia letak dlm beg saya?

ni haa...

kereta mainan dia yg dah togel bhgian atasnya..tinggal roda jek (>,<)v

tersenyum saya bila tengok kereta mainan tuh.
kelakar betul...
terima kasih zharif...ibu sayang zharif sgt2...
zharif wat ibu tersenyum dlm kesibukan hari ini (^^,)



|| nota : eh..tiba2 berjaya update blog tepat pada hari kejadian..*tepuk tangan* ||



Tuesday, November 8, 2011

Simple Celebration

Kisah basi bulan September..harap maklum -..-' v

Bulan September aritu...ramai anggota family kami yg dilahirkan pada bulan itu. Saya dan adik ipar perempuan born on the same date (25/9/1984) what a coincidence?? Hubby 10 haribulan..mak mertua 24 haribulan.

Itu family sebelah hubby...family on my side pulak...3 dari 4 adik beradik saya lahir pada bulan September! A'ley & Usu MZW pada 22 dan 11 Sep.

See...kiranya majority family members kami born in September..

So, pada bulan September lepas jugalah kami wat ad-hoc plan utk celebrate besday kami2 yg born in September itu (*__*)v

Biasalah bila dah last minit punya plan harus sesimple gilerr yg boleh..asalnya plan nk macam2..last2 gi KFC banjer makan sudah -..-'  *eh..patutnya bersyukur la*

Alhamdulillah, anak2 hepi..family members yg lain juga hepi (hanya keluarga sebelah hubby saja memandangkan family saya jauh di Johor)



Mya Zaliqha Wafaa

perhatikan aksi 2 beranak itu....


ibu dan zharif

ibu dan zaliqha
monyok je bila bergambar ngn ibu

 zaliqha dan ayah
kemain sengih dia bila bergambar ngn ayah (>,<)m
anak ayah betul la,,,
 
 zaliqha dan tok umi
*ke mana mana bantal busuk takleh dipisahkan dgn dia*

 Muhammad Zharif Wafiq

 The pinkish ladies
hanya zaliqha bukan dilahirkan dlm bulan September 

 ini budak notty memang suka enteprem laaa...

 and the boys..
eh, yg baju biru tuh boy lagi ke? ekekeke~

I know..i know..pasal isu ayam perisa tapak kasut tu..but since majority voices rule..so, ai tutup mata telinga ikutkan sajer...lagipun kat teganu nih mana lagi tempat makan besh2 selain mcD, KFC, pizza hut, secret recipe (ni awal2 lagi rejek..bankrup kalo mau banjer semua..huhu) betul x? Kalo kat johor awal2 lagi dah mintak hubby makan kat kenny rogers ke (by, dari awal tahun tau kempunan nk mkn kat sini..menci!), burger king ke..eh, banyak la kedai fastfood @ western yg besh2 di sana..tetiba blank plak bila nk ingat semula (#,#) sabo jela~


sekian, terima kasih sudi baca sampai habes...hehe~


|| nota : tahun depan kita celebrate lagi ye..huhu..eh2, lupa plak this month anak2 nyer besday..kene plan dari skang nih.. any idea friends??||


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...