Monday, October 31, 2011

Zharif shopping sendiri

Salam semua,

Ye..sila jangan tekujat kejut bila baca title di atas..
kerana sesungguhnya ia adalah benar semata-mata..huhu *ayat takleh blah (>,#)'
Zharif shopping sendiri...
siap tolak troli sendiri lagik tauu...
tak caya????

cer tgk pic di bawah ni....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

 see...tolak troli tecit sendiri (n-n)v
 *maaf gambo2 semua gegar2 akibat ketidakbedongan tgn photog*
Eh..bukan..bukan..gegar sebab zharif x reti duk diam..huhu!

 dalam troli dia hanya ada mainan saja -..-'
barang2 lain jgnlah coba nk letak dlm troli dia
dihumban saja olehnya tanpa belas kasihan (y__y)'
 
 tata ibu...zharif nak pi cari toys lain plak..
 
 masuk yg ni adalah yg ke-5 kot pistol dia..
heran btol..dlm byk2 menan yg ada dlm tesco tuh..
totap juge dia nk pistol
nak pulak pistol yg paling BIG katanya!
 
 tinggal troli sat..pi tgk benda lain.
'ibu jaga troli wafiq jap eh..jgn tolak tau'
boleh kata cenggitu kat ibu dia ni?
(T________T)
 
 haaa...
ini gambo paling clear la..bak kristal dlm entry ni..
siap ber 'peace' lagi zharif!

 
 dah mula aksi merempit dia...
sebelum dia wat wheely (betul ke ejaan dia ni?) plak..
jomla kita bayar di kaunter dh terus pulang ke rumah atuk =)

sekian, terima kasih.




 

Tuesday, October 25, 2011

Coti lama tetiba excited..huhu~


Yuhuu....

 
 can't wait to meet them all...
my lovelies..
tomorrow..
insyaAllah..
 miss them all so much!

selingan jap,,

aksi 2 beradik
 hepi kemain adik yer...

self-captured

us..

okies..till then,
short... cum express update for today ;)
will update more often later *hopefully*

have a nice diwali holiday sweeties!~




 || nota : semoga perjalanan me familia dari kl esok ke terengganu berjalan lancar dan selamat tiba..ameen~!||






Monday, October 10, 2011

Tidak Sihat + Anak Lelah~

Assalammualaikum...

Hari ini mood sangat2 down...

Bukan sebab sedih or marah...tapi sebab tidak sihat..
Semalam terpaksa EL (emergency leave) sebab hubby call jam 9.30am bgtau mak mertua call dia. Zaliqha asik menangis jek =((
waktu tu saya sedang berada di luar opis..breakfast..mood makan terus terbantut. Sib baik makanan dah abis ditelan masuk dlm perut..cuma tinggal air horlick tu je lom sempat abis diteguk. Tapi, dek kerana menerima panggilan hangit dari hubby tentang keadaan anak..terus tak lalu dah minum air horlick yg mmg peberet saya tu =p
Dalam hati duk kata...cepatlah kawan2 ni abis makan..nak balik umah ni..
Pas abis sarapan..balik semula ke pejabat. sempat setelkan beberapa kerja dulu sebelum balik. Eh~ orang nak EL ni..ade lagi yg duk sempat mencelah nak tumpang stay dlm bilik jap *panggg..* sebab kat luar panas terik katanya *sekali lagi panggg...* so, buat2 kemas beg, kunci di tangan dari tadi saya kelentang kelentungkan tanda memang dah nk balik sungguh ni...orang nak kunci bilik ni lah uiii... pastu boleh pulak tanya "nak balik dah ke?" fine! Setel bab tu...terus jumpa bos bgtau nak EL semalam. Bos kata kalo keluar sekejap jek taper..masuk balik petang nih. Tengok jam kol 10am. Memang tak la kan nak masuk opis semula..mood kerja dah tader. Duk mikir anak jek...lagipun malas plak nk isi form semula mohon keluar pejabat je..sebab dah isi form cuti kecemasan kan..ngeh..ngeh..ngeh~

Ok, balik rumah tengok2 zaliqha dalam buai. mak mertua kata..dia baru jek tido..penat sangatlah tu sebab menangis jek. Malam sebelum tu saya dan hubby memang takleh tido lena..zaliqha asik meragam jek..sekejap2 batuk pastu menangis. memang dia tak selesa.. Keesokkan paginya saya bagi ubat batuk..tapi tak reda juga rupanya.

Balik je dari ofis tunggu sampai zaliqha bangun dari tido..terus bawa dia ke klinik panel. doc suh nebulizer sebab zaliqha bernafas ade bunyi wheezing..dan perut dia pun berombak2 bila bernafas..poor little girl =(

pic : google image

Masa neb tu of coz la zaliqha takkan duduk diam sambil hidu gas ubat tu...dia bantai meraung menggelepar..adehla..letih ibu duk peluk pegang tangan nak bagi dia hidu betul2 neb tuh. Alhamdulillah selepas 2 kali kene neb...malam tadi zaliqha tido lena.. ibu dia jek yg ngada2 kunun takleh tido..sebab risau kot2 dia meragam lagi. last2 sampai ke subuh masih tido2 ayam. Dan kesan daripada 2 sleepless nite = selsema + sakit tekak = nak demam~ *wuwuwuwu* 

Mungkinkah juga sebab masa zaliqha tak sihat tuh...dalam pada duk doa2 moga Allah cepat sembuhkan anak saya ada gak terdetik kalau pindahkan sakit tu kat saya pun takpe..saya terima (n-n)v asalkan zaliqha sihat.. *fikiran mula mengarut dah ni...*

Cuma saya nak minta tolong kot2 ada sape2 yg ada pengalaman or petua nak share cemana nak handle anak yg lelah/kahak banyak ni eh? Nurse yg dtg umah cek baby masa dlm pantang aritu ada bgtau sekarang memang dah tader korek2 tekak anak keluarkan cecair tuh pas bersalin..nape eh? sian pulak bila tengok zaliqha asik kene neb T___T tips doktor kata takleh kene kipas/aircond..habuk2..

Orang tua-tua pulak kata organ dalaman dia tak kuat..WHATTT??? *gelak guling-guling...* sabo jela!

Harap ada yang sudi membantu...terima kasih banyak-banyak..

ikhlas dari zaliqha (ibu tolong taipkan)


|| nota : hubby dah transfer pics dr hp dia..thanx dear..tapi mood nk update dah ke laut plak..later2 kita update ye ||

Thursday, October 6, 2011

Zharif 'Cut Hair'

Assalammualaikum w.b.t

Take a break jap..kepala berserabut sikit sebab kerja datang bertalu-talu mcm kene das tembakan bertalu-talu gitu..ihiks~ so, relax kan minda sebentar sesambil merayap ke rumah teman2 blogger.. ambil info terkini juga. Oh, Apple founder is dead lah..R.I.P Steve Jobs! Muka dia saya tengok ada ala-ala Tom Cruise sket..tang mata mungkin.. *mengarut*

Ni nak share gambo anak teruna-manja-becok saya. Aksi-aksi Zharif masa 'yaya' dia cut hair dia.. (zharif panggil ayah 'yaya') 

Before this antar pi kedai jek..tapi dia mudah meragam lepas few minutes rambut digunting. rimas barangkali..
Kebetulan plak kat umah ade shaver elektrik..hubby beli dah lama pun..
Biasanya guna utk cukur abis rambut 'yaya' or pakcik2 zharif..
Kali ni baru hubby berani nak guna untuk zharif..since zharif pun dah besar katanya..

Alhamdulillah kalini zharif sikit pun tak nangis..
Well done my son! Bravo! Bravo!
Upahnya..haruslah kene belikan aiskrim..


 Zharif pegang sikat sendiri.
Relax jek dia (^^,)v

 senyum sikit

 pandai zharif..
bila 'yaya' kata tunduk lagi sket..
dia pun tundukkan lagi kepala..sekali dengan lutut2 dia bengkokkan
kah kah kah~
 belum siap lagi nih..
take a break jap =)

see...bahagian depan lom siap lagi..

 perasan tak zharif pegang ape tuh?
cermin..side mirror motor tuh
nak tengok dia encem tak..
adeehhh~!


kesudahannya...
agak blur pic
zharif takmo posing sbb dia rimas..
nak cepat2 mandi dah...


Ayat zharif selepas itu "Wafiq cut hair ibu.."

Sekian..itu saja update untuk hari ini..

Selamat berhujung minggu buat warga pantai timur + kedah...

Tata~

Tuesday, October 4, 2011

Bila kami pulang ke kampung halaman

Ermm...entry byk gambo lagi..
Had ni masa pulang ke Johor Bahru..
toksah tanya balik bila..yg pasti bukan masa raya aritu..ekekeke~
*sah2...sebelum itu. dah berjanggut pun gambo nye =p *

 dalam kereta
on d way ke JB
anak dara lena pas dpt susu -_-'

 muka ceria lepas terjaga

 aktiviti wajib bila balik johor
perabis duit yg ada dlm poket/wallet suami (^^)
atuk yg mithali tlg tolak stroller cucu

 ibu ayah bz shopping 
nenek jd nanny sat
tlg jaga cucu..huhu~
ops! gambo last tu bukan zharif nanges ye dia gosok mata je
 yer...zharif memang syg sangat adik dia..
tu pasal asek nak cium jek
grrr~!

 my kids

punya la payah nk ajak zharif amek gambo..
(>__<)m
 oh...pakai baju itam ai nmpk slim pulak (^,^)v

akhirnya!

 ni bukan zharif meraung melalak..
tapi dia dok syok wat aksi menari hip hop tu..
kunun2 nak wat kepala kat bawah kaki ke atas tu

 dengan ayah pulak..
serupa gak...
grrr~! zharif ni...

 tujuan asal menyopping
memang nak beli perfume pon..
ehh..ekceli asalnya nk beli prfume saya jek..
tetiba dengan sekelip mata..lebih kurang dlm 2 saat mcm tu
mulut terlancar cakap nk yg utk lelaki juga T__T
saya suka anna sui sbb botol2 dia unik -.-'

*end-up bukan perfume saja..baju2 anak2..dan lain2 lagi dibeli juga*

Asal pergi mana2 shopping kompleks mesti kene main bendalah ni
rugi tau bayar rm2 tapi sebelah tu kosong jek
rasa cam nk naik je keldai tu
nk letak adik..masih kecil lagi plak..
haihh..pejam mata redho jela...

 lagi..
masih tak puas2..
 ayah dan anak lelaki..
ni masa dah nak pulang semula ke terengganu
breakfast dulu sebelum memulakan perjalanan

 aksi 2 beradik
zharif suka betul geletek zaliqha
yg si zaliqha pulak wat dekk je
sebab dia bukan jenis penggeli..mcm ayahnya..
haa..zharif ikut saya..penggeli orgnya (n-n)v

 klik utk tumbesaran sekaligus baca dialog itu..
terima kasih =p

dalam kereta 
perjalanan pulang yg memakan masa 8 jam lamanya
oh lupa..tambah 2 jam lagi utk break..
total = 10 jam
*kematu punggung*

Alhamdulillah anak2 saya mudah dijaga sepanjang perjalanan. Tak buat perangai la senang kata..
Zaliqha pun just nanges merengek ngada2 nk susu dan tido jek..
yang letihnya bila part nak layan dia duk tertonggeng sana sini panjat depan belakang..
maklumlah semakin berakal..banyak benda dia nak explore..walaupun dlm kereta kecik ayah T__T
zharif pulak sgt ok..
"wafiq big dah kan" ayat peberet zharif (^,^)






Sunday, October 2, 2011

Riang Ria Raya 'Our Happy Family' pt.2

Ok...kita sambung lagi...huhuhu~..

Maaf yer ketinggalan sungguh..Alhamdulillah pendrive usangku telah pun dijumpai semula..ni lah gara2 duk sebok memenuhkan isi perut pendrive dengan segala mcm citer utk zharif sampaikan saiz 4GB pun x cukup utk isi gambo je pun T___T *nampak sangat yg zharif sudah pun menguasai segala harta/gadget ibu ayah dan kami pun merelakannya tanpa disedari -..-'

Apakah yang direpekkan ini???? Kembali ke pangkal jalan cerita asal...moh layan gambo2 yg sempat saya save di dalam pendrive usang kesayangan itu...oh, gambo2 courtesy of my another beloved sista "Hanisah" (ca, tetiba guna nama ayu mu..hikhik)

--> suamiku, turn nak save gambo dari hp mu bila lagi??? Ohhh~!! *belakang tapak tgn di dahi*


maaf gambar tidak mengikut turutan gara-gara upload secara pukal =)

 zharif dan angah di pagi raya

 ibu dan angah 

 a'ley dan ibu

 last..usu dan ibu

 zaliqha dan a'ley
di melaka

 up-close si pipi tembam

 lagi...
 abg long datang mengacau..

 raya ke-2

 tak reti duk diam dlm kereta..haishh..

 cute one (^^,)
nicely captured!

 angah zaliqha a'ley

 zharif sibuk snap pic sendiri

 how bout this ibu??

 zharif n ibu

raya ke -2
on d way beraya di melaka
zaliqha sedap tido sampai luas terbuka mulut tu!!
 angah babysitter yg baik (^^,)

 malam raya pertama
di melaka
anak dara syok main tu...

 yaya - snapped by zharif 

snapped by zharif also

on d way balik jb semula
di R&R ayer keroh


Sekian, untuk part 2..jika suami kesayangan terbuka hati lalu menerima hidayah untuk secara sukarela transfer piccas di dalam hp dia ke laptop/pendrive saya sesegera yg mungkin..maka, akan ada lah part 3..jika tidak..bermimpi jela..

terima kasih banyak2 sudi baca entry terkebelakang ketinggalan bulan ini..sayang kamu!

|| nota : jom pi merayap umah kengkawan pula..zaaass ||



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...