Wednesday, September 28, 2011

Riang Ria Raya 'Our Happy Family' pt. 1

Ehem..arini last day Syawal tapi saya baru terhegeh hegeh nak upload gambo raya..wuwuwuwu...sebabnya sangat kesuntukan masa ditambah 'banyak beno alasan sang suami nak transfer gambo dr hp dia' cehh~

Saya tau dia nak wat pekasam + saja nak kasi penuh memory hp dia..sebab tu malas nak transfer those piccas *ayat bini  merajuk*

Oleh itu, atas ihsan adik kesayangan, fifi..saya pun cilok gambo raya kami dr fb dia..maceh fifi..i lap u!~


 nenek dan cucu-cucu








sebab ibu dah keje tahun nih..so kene bagi duwet raya gak.. T__T
*duit raya ibu bagi tapi guna duit ayah..aci kan ;p *


Sekian untuk part 1.
Nantikan sambungan di part 2
*itu pun kene tggu la suami rajin telajak nk transfer gambo*


|| nota : mana lah pendrive saya nih..hilang pulak..huwaaa~!||



Monday, September 26, 2011

25/9/2011 = 27


pics: MrGoogle


Alhamdulillah...

Syukur ke hadrat Ilahi...masih diberi pinjam nyawa yg tak ternilai utk bernafas di muka bumi nan luas ini (pe kes tetibe bermadah helah ni???)

Semalam..ye semalam...bukan hari ini..makanya saya akui terlewat update blog huhu...
adalah hari kejadian kelahiran saya di dunia ini.

Terima kasih pada yg sudi wish thru sms dan di facebook *maaf saya takde twitter*
semoga doa kalian dikabulkan oleh Yang Maha Esa..ameen~
Ucapan-ucapan kalian walaupun sgt ringkas amat2 saya hargai..jujur ni!

Oleh itu, bersempena hari jadi/lahir saya semalam saya ada wishlist saya sendiri.
Disebabkan umo dh makin tua meningkat, maka visi dan misi juga haruslah makin matang ye dak??

Saya sangat berharap...berdoa moga apa yg saya impikan dan cita-citakan ni akan tercapai :
  • diluaskan lagi pintu rezeki saya dan keluarga
  • dipermudahkan urusan harian, urusan akan dtg...
  • dapat DSLR (ehem..hubbyku), koman2 digi cam nikon paling latest pun jd lah (>,<)v
  • henpon baru  (rujuk kes lalu di sini)
  • rumah baru!!! (insyaAllah... = )
  • baby kereta baru
  • langsaikan hutang2 study dolu2..
  • jadi lebih penyabar..ye SABAR...especially dgn anak2 -..-'
  • hidup lebih sistematik sbb skang agak huru hara...kelam kabut..huhu.
  • penting sekali nak jadi lagi terer dlm bab2 memasak (sbb suami skang asek puji je bila makan..haha!)*perasan!*
  • double penting nak slim down sket ag..ye, ramai yg kenal saya masa anak dara/anak sorg kata saya ni kering sgt. so, now at 49kg shud be at the best/ideal weight 4 me..tp i always trust my instinct. saya sendiri rase agak x selesa bila nak pakai baju lagi2 part perut yg agak sendat tu..aishh...my target? 45kg is ok!
  • penting lagi sekali..nak belajar jahit pulak la..(pelik tak kalo org pompuan tak tau menjahit? ekeke)
  • penting yg last...nak lebih baik dari segala aspek kehidupan baik sebagai ibu,isteri,anak,menantu,pekerja,kakak dll..insyaAllah...

tu je yang ingat buat masa ini...semoga dikabulkan oleh-Nya..ameen~!

Sekian,terima kasih sudi baca sampai habis omelan saya..tata~

|| nota: teringin nak sambung blaja la...isk..isk..||



Sunday, September 11, 2011

Happy Belated birthday hubby!


Short entry...

Yesterday was my beloved hubby's birthday 10/09/2011.
Disebabkan semalam adalah hari cuti..makanya harini baru dpt saya update blog utk mem'wish' hubby cyg *ngee..

Oleh itu, dengan rasminya saya nak wish suami tercinta :

SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-30
(sudah masuk era 30-an ye cik abg cyg)

MOGA BERTAMBAH SIHAT(perutmu), BAHAGIA DAN KAYA..eh silap..MURAH REZEKI~!

I LOVE U TILL D END OF MY LIFE (jgn geli anak tekak yer..)

SORRY, THIS YEAR AGAK KELAM KELIBUT SKET..HEH~! 

HADIAH?? SEMALAM DAH AJAK GI BELI...TP BY CAKAP NANTI DULU LAH..(save duitku..eh, x ikhlas plak ;p)

 Hubby ku!
Eh..makin sihat ler...

luv..luv..luv..thats all i can say!
 -muaxss-



|| nota: happy birthday to my youngest sister, Lisa..arini besday dia..9/11||





Monday, September 5, 2011

Aidilfitri 1432H kami sekeluarga

Assalammualaikum...

Entry pendek wat syarat kunun2 ber update jugek lah blog ku ini..heh~

Benonyer nak tepek gambo kami sekeluarga yg sempat ibunya ni edit sket (aler...2 keping jek..huhu) pada pagi Syawal yg lalu..

Kasi 2 keping dulu ehh...byk lagi ekceli gambo nyer..tapi ade kat pendrive lah..ade kat hp hubby la..lom tranfer lagilah..dll (alasanku memang takleh blah..malas tul kan -.-' )


tema tahun nih MERAH

 pic 1


pic 2

tahun nih gambo raya kureng lah..x mcm tahun lepas..leh amik gambo puas2..jap berdiri jap duduk sebbaik x terlentang jek..ehh~!

tengoklah tuh gambo anak dara masam mencuka jek. yg abgnya plak mentang2 poket dh penuh ngn angpau..terus x layan bergambo2 nih (>,<) 

tader gambo kami yg agak cunnnn sketlah..ni jek yg ade *sedih* ni pun amik kelam kabut sebab ade org dah bising2 suh cepat...nak gerak ke melaka.

byk tul halangan dan dugaan nk bergambo pagi raya tu...camera pp hang lah..hp hubby saya dh simpan awal2 dlm henbeg letak dlm keter lah..pastu jap guna hp pp jap hp ayah jap hp ica..haihhh~ smpaikan masa saya nk transfer pic ni sumer b4 balik ganu ter miss gambo nih.. puas duk pakse suh adik2, ayah ibu cari gak pic ni smpai jumpe..(wehh...dlm keter i moody jek smpai malas lyn borak ngn hubby gara2 x dpt pic ni tauu..sabo jela) at last jumpe gak dlm hp pp..fuhhh~! *dlm keter siap ckp kat hubby...tak kira..kalo x jumpe gak pic nih harus kami anak beranak pakai balik baju raya mcm raya pertama tuh amik gambo semula..wakakaa~! jahat betul...*

Eh..eh..dah jadi entry panjang...haaa...nak tunjuk gambo terbaeeekkkk pagi raya tuh!!! pose baik punya dari 2 orang ini :


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


muncung tuh mahal tauu~!
a'ley/pp (bila nak update blog? naik berkulat dah!) dan zharif
wakakakakaka *gelak guling2*


bersambung...



|| nota: tahun depan by, kita posing amek gambo molek2 eh pagi raya next year. InsyaAllah...hope leh amik gambo cam tahun lepas..ameen..||

*** gambo raya tahun lepas masa ngandungkan zaliqha DI SINI
 



Sunday, September 4, 2011

Lebuhraya Pantai Timur dibuka~


Assalamualaikum....

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN 

khas buat keluarga, sahabat handai dan kenalan di alam maya ini.  Maaf lambat buat entry khas untuk hari raya. Kesibukan menghabiskan tugasan sebelum pulang ke kampung halaman tempoh hari menyebabkan puan punya blog ini tak sempat nak update blog lalu hanya sempat menjengah umah kawan2...tsk..tsk.. T__T

Lagi pun last week mood sgt berkobar tidak sabar hendak pulang ke kg halaman sambut raya dengan keluarga tersayang!~  Makanya sepanjang hari berada di ofis sementara tunggu jam 3.00 petang khamis untuk punch out tak henti2 mp3 di pc main lagu rayaaaaa manjang~! heh.

Eh...sebenarnya entry kali ni just nak inform kat sesapa yg nak pulang semula ke KL @ JB ataupun mana2 area selatan boleh guna lebuhraya pantai timur yg baru jek dibuka 22 Ogos lalu. Dun worry, takde kene bayar tol lagi sebabnya pondok tol masih dlm pembinaan..huhu~ FOC untuk musim perayaan ni. leh check kat website jkr kalau nak info lanjut.

ni map nya. 

Saya dah try guna semalam..balik dari jb ke kuala terengganu.. save masa banyak juga almost an hour. Hubby bajet sampai umah lepas maghrib sebabnya kami masih di Kuantan kol 4 lebih tuh..tup2 kol 6.30pm dh smpai kuala terengganu (exit kat wakaf tapai tuh). Wallah..cepat bebeno..ekeke~! 

So, kepada sesapa yg akan pulang ke KL arini berhati2 di jalan raya. Selamat kembali bekerja.


||nota: mood bekerja masih slow..mood raya lagi lah~ masih teringat2 syoknya raya kat kg halaman aritu||





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...