Thursday, August 18, 2011

Happy 4th Anniversary to us

 Alhamdulillah...

Sedar tak sedar...hari ini genap 4 tahun usia perkahwinan kami  
Dan hari ini juga genap usia pwinses zaliqha 9 bulan..walla~!
percaturan yg Maha Esa sgt cantekk...

Doa dan harapan saya 
Semoga ikatan suci perkahwinan kami ini akan berkekalan hingga ke akhir hayat kami.
Semoga kerukunan dan keharmonian rumahtangga kami akan sentiasa terpelihara
Semoga hidup keluarga bahagia ini akan sentiasa dirahmati dan diredhai
dan Semoga rezeki keluarga bahagia kami akan sentiasa diberkati dan dilimpahi

Ameen..ya Rabbal al-ameen~

And as usual..something for my most beloved hubby:

short & sweet 

you are my heart and soul!

I LOVE YOU


*di perkarangan masjid usai majlis akad nikah*
18-08-2007


psstt! hubby janji nak banjer malam ni lepas iftar..hehe! org baru dpt bonus. masyukkk~!
dun forget to keep some money for my shopping spree at JB later hoo..
Alhamdulillah leh spent byk sket utk raya tahun ni *wink*


|| nota: tq pada yg sudi wish awal pada entry ini such as nureen, ummu, yat, k. eli ||
|| nota lagi: saya plan nak hadiahkan baju raya saje kpd hubby..hehe~||

Sunday, August 14, 2011

Weekend : Makan Luar

Assalammualaikum...

Piccas di bawah bukanlah sewaktu kami sekeluarga berbuka puasa di luar walaupun waktu itu adalah waktu maghrib..huhu.
Al-kisah..ni masa bulan lepas..sebelum puasa ye. Weekend. Rutin kami cam biasa bawa anak2 jalan2 petang2..lepas layan si zharif main kat playground kami singgah kedai makan2 minum2 sat..

Mood anak2 pun sangatlah ceria je masa tuh..lalu si ibu pun berhati girang (^^,)v

Mr.Hubby control macho nampaknye (o.O)v


menu-menu sempoi kami :
ayah - teh ais

ibu - teh tarik



zharif - milo ais
wat muka hepi dpt minum air dia sendiri..slalu kene share..hihi~

tu dia...muka kepuasan 
pas dpt sedut air milo ais separuh gelas =p
kembang abis lobang idung tu (#,#)

sian anak dara
duk diam2 dalam stroller =p
oh! ke mana mana totap dengan bantal busyuk dia tuh (>,*)/

makanan plak :

ibu - roti sardin

ayah - nasi goreng pataya

akan tetapi..makanan kami separuh dihabeskan oleh zharif.
selera sungguh dia makan roti..ye..roti saje..isi sardin tu dia pulang balik ke ibu (T__T)
lepas puas 'menjamah' roti tanpa sardin, dia jamah nasi ayah pulak..
bagus hero..selera makan bertambah (^^)

lepas kenyang apa dia buat??
sambil ibu ayah ngah makan


tolong layan adik..
bagus hero!!



sekian saja telatah kami sekeluarga minum petang di luar =p
*telatah anak2 yg lebih beno nye*






Monday, August 8, 2011

Terliur-liur..terkecur-kecur rasa~!


Assalammualaikum...

Saje jek kan tengah puasa-puasa nih..duk mikir makanan pulak..

Asalnya perut dok berkeroncong dondang sayang dari tadi..pastu bila dah dengar irama asli lagu dondang sayang dlm perut tu..tu yang mula memikirkan ape nak makan buka nanti. aiseh~

Dahla kepala otak ni serabut tidak terurus langsung sebab duk kalut setelkan hal2 yang melibatkan dokumen sebabnya seminggu nih ada audit dalaman..adehla!~ Haa...bulan september nanti plak audit dari SIRIM plak ye..sila bergembira tidak terhingga sekarang sebelum mula merana pada ketika itu..wuwuwu~!

Sudahla..malas mikir pasal audit2 nih..nak relax sat. Ngah terkecur kecur anak tekak saya ni duk bayangkan makanan tradisi negeri kelahiran saya...nak tau pe dia??


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
sumber gambar : pakcik gugel
tima kasih pakcik gugel =)


NASI BERIYANI GAM BATU PAHAT


 Argghh~! kat sini mana nak dapat ye?? saya suka lauk kambing masak briyani atau ayam masak merah tu...tapi kalo kat terengganu nih...kalo ade jual pun lauk dia tak seperti yang didambakan..tsk..tsk..(bunyi sedut hingus). Di sini biasanya derang jual lauk ayam masak kurma atau ayam yg dimasak dlm nasi tu skali pastu kuah ape tah...nasi jela yg MACAM beriyani (T_____T) *nangis lagi~*

Nak masak sendiri??? memang takkk..lah kan...byk sgt bahan2 nya dan agak leceh. *cakap jela pemalas kan?* huhu...kalo balik johor suh jek adik drive pegi kedai mamak kat depan umah beli..tapi lauk kambing lah..kalo nak ayam kene cari kat pasar malam di johor..bersepah kot org jual =p

Grrr...grr...bukan marah ye..tapi bunyi perut org puasa..ekekeke~!

Hari ni nak buka puasa makan ape??? cer bagi idea..


Tuesday, August 2, 2011

|| Love || What to do/buy?

Salam...

Straight to the point...this 18th August will be our 4th anniversary (^^,) *eh..eh..sekejap jek dh nak masuk 4 tahun tawen eh*

So, for now..kepala otak saya duk ligat memikir apa nak buat/bagi utk celebrate our anniversary itu..

Last year, hubby belanja makan western food utk buka puasa (lepas buka actually)..

So, for this year saya ingat nak menyumbanglah juga kan since dah koje nih..last yaer masih suri lagi..ekeke~

Tapi..apakah yg nak saya beli? buntu...buntu...

Was thinking nak bagi present ke? nak wat rsvp utk buka pose kat anywhere ke? anything else?

Btw...really miss those sweet moments masa awal2 kawen dulu..hikhik~

Time has changed..so do we (in size obviously)..but hopefully the sweetness will remain forever..ameen~!

Was thinking also..teringin nak ber-huney-moon-berduaan-di-mana-mana-aje-lah tapi...macam agak mustahil buat masa ini sebab anak2 masih kecil. Seriously really-really miss masa berduaan ber romantikan sebelum ada anak tuh..ehehe..skang nih hidup sgt havoc dgn 2 little kiddos di rumah..aiyakkk~ lebih kepada huru hara rather than ber romantikan..masa anak2 tido barulah boleh bermanja2 ngan hubby..suruh hubby urut ke..ke hubby yg slalu suruh saya urut? huhu~

Hopefully this time punya anniversary saya boleh bagi surprise buat suami terchenta..wuwuwu~

me with my love!


I LOVE MY HUBBY


sekian, terima kasih.


|| nota: sory, n3 jiwang karat...almaklumlah nak dekat aniveseri katakan..hihi ||

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...