Monday, July 18, 2011

Zaliqha turns 8-month-old today!

Alhamdulillah...syukur tak terhingga kepada Ilahi kerana masih memberi pinjam anak2 yang comel dan keletah kepada ku. Hmm..sedar tak sedar atau semamngnya ibu mereka ni tak sedar diri..uhuk2..hari ini anak dara saya tuh genap 8 bulan.

Lama rasanya tak update milestone Zaliqha. Almaklum ke-bz-an melanda ditambah lagi dengan ke-malas-an juga. Memang cukup rasa!

Ok, latest update on my lil' cheeky sweetie pie pwinses :

  • Merangkak sudah laju skang. Eh, Zaliqha cepat lagi merangkak dari abgnya. 7 bulan dia dah leh crawl..Zharif dulu 8 month plus baru leh crawl. (^__^)v
  • Makan macam org tua tader gigi. keh keh keh. series lawak bila tengok cara dia makan.
  • Makan bubur..tapi zaliqha nih ibu suap macam2 juga. huhu. Eh, nenek dia yg start dulu. pastu skang zaliqha sgt pantang tgk org mkn..nak ngecek jugak! Makan biskut cicah air sgtlah dia hantu. biasa2 sekeping abis..penah sekali mkn smpai 3 keping. dasat2! 
  • Hurmm..gigi bawah baru nak tumbuh..belum nmpak lagi tapi bila sentuh gusi bawah tu boleh rasa lah gigi macam nak tumbuh. 
  • Jeritan batinku sangatlah kuat wahai anak daraku!~ siap boleh lawan sape jerit paling kuat dengan abg dia. Sabar..sabar..
  • Penyenyum (betul ke ni) - suka senyum.
  • wehh...pandai memilih toys tau. yg tak best cam teether tak membina otak tu takmo nye dia main. Nak main wetwipes yg dia leh dia buka sendiri pastu gigit2..botol yu yi yg dia leh goncang2 pastu ade bunyi lalu digigit juga..ha..mainan abg nya lagi dia suka. bola, lori, helikopter, tractor dll.
  • Mudah bila dibawa jalan2 ke shopping mall comparing to her big bro dulu syusyah sket la..
  • tido malam kemain lasak lagik..kalo letak 2 beradik atas tilam Queen size tuh, abis ibu ayah takleh tido dah. pastu tengok gaya dua beradik tuh dah mcm org berkugfu pun ade..kah kah kah..
  • but past few days, zaliqha tido mlm agak terganggu sket..dunno why..tengah mlm mesti menangis mcm tak selesa gitu. bagi susu tapi sikit jek yg dia hisap..the rest is just the waterworks (T___T) and also the kinda whining sound..nak kata kembung..bukan..sebab lepas few minutes dia akan sleep soundly mcm biasa. why lah oh my dotter????
  • stranger anxiety juga.
 setakat ini itu saja yg ibu kesayangan zaliqha ingat. sebabnya ibu kesayangan zaliqha lately agak mudah lupa dek kerana terlalu byk benda yg perlu diingat dan difikirkan lalu menjadikan dirinya seperti CPU yang storage hanya sebesar saiz kacang tanah. faham? *kena cari jus minda la camni..nak boost up balik memory..huhu. main sudoku pun bagus utk minda juga ye*

kembali ke pangkal jalan tajuk cerita.

ini adalah gambar terbaru zaliqha. diambil pada tarikh 08/07/2011

mya zaliqha wafaa

smiley baby gurl!


 Yeay! Zaliqha is 8 month-old today!

 be a good girl ye sayang!

 

5 nukilan anda:

bArdbOO

penyenyum? hehe klako plak bila baca.. =)

e.l.i.z.@

wahhh sudah 8 bln...x lama kuar la gg dia hihih

mama tims

comelnya zalikha...nak buat menantu blh?...hehehe..

::NureeN::

comelnyerr zaliqha... teringat masa ellesya sebesar zaliqha.. geram nk kiz pipi tue...

nureen nk mintak tolong komen cini yerr

http://nureenasirellesya.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

tqvm

~aSHa~

mmg dia suka senyum tu..pandai tgk kamera...



kita dah beranak pinak ni byk urat putus ..tu yg mudah lupa...ehehehehehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...