Thursday, July 7, 2011

Gaduh ngan Hubby dalam kereta

Assalammualaikum...
Selamat pagi yg dah tak berapa nak pagi dah pun skarang nih...

Nak cerita insiden waktu balik kerja ngan pergi kerja saya dan Hubby semalam..eh..ke kelmarin? eh..tak ingat pulak..ekeke~

kat traffic light...

saya : Ermm...sekarang nih ramai betul orang pakai keter color putih kan By. Especially keter-keter mewah.

Hubby : Yeeeee ker? (sila panjangkan sebutan 'ye' di situ).

saya : ye lah...tak caya cer tengok..cer tengok.

Hubby : mana? mana? cam banyak yg pakai kaler itam jek nampak..

saya : cer tengok bebetul...banyak kaler putih kotttt~ (panjangkan sebutan 'kot' itu)

Hubby : Mana ada...byk kaler itam lah..ha, keter ni kaler itam..itam..itam..haaa (sambil pointing kat kete2 yg kaler itam)

saya : Eh...takla. kaler putih lagi byk.. tu keter biasa2 jerr..ayg ckp keter mewah as if big cars u know??

Hubby : Mana...tgk? BMW ni kaler itam.. (masih takmo mengalah di situ ye)

saya : ha...alphard tu putih..toyota pe benda tah yg gedabak tu pun putih...vios tu putih.. (eh..eh..kebetulan plak masa tu byk kete mewah2 ni lalu sebelah..huhu)..myVi pun skang ramai yg amik kaler putih..viva pun sama..

Hubby : tak..tak..kaler itam lagi byk..

maka berlakulah aksi tunjuk2 kat keter yg kaler itam dan putih smpai nak dekat smpai umah..

pagi tadi plak...kat traffic light jugak..

saya : hmm...banyak jugak keter color putih skang kn..org dah mula suka pilih color itew ek?

Hubby : yelah...yelah... (dah malas nak bertekak lagi..huhu)

kesimpulannya, saya menang..yuhuuu!




|| nota : bila nak kasi angkat kereta baru en. Hubby?? woah@!||


 

8 nukilan anda:

mummy_ayu

color keta pun leh jadi isu...mcm2 la korang nie

hai..terjebak gak shopping online,
kena pandai2 la kontrol ..kalu ikut hati..semua nak beli sbb banyak yg cute2...

::NureeN::

hehhee.. pasal keta pon aci lawan nk menang heheh ;p

NurulHayatiNordin

haa~ ada hidden message ni, hahaha nak pujuk en hubby farah beli kete baru kan. Apa lagi farah, gaji riban2 beli la sebijik. hehe!

ibu MZW @ farah idayu

to mummy_ayu - hitam putih warna kehidupan..cewahh!~

to ::NureeN:: - aci..aci..biasalah gurau senda somi isteri dlm keter..tu yg keter lain pun leh jd isu..wakaka~

to NurulHayatiNordin - eikk...yat! gaji riban2 sedap bunyi nyer tu..kalo gaji masuk smpai akhir bulan menten jumlah tu..harus bmw jd milikku..tp apakan daya..huhu~

Kathy Tuah

tahniah sbb menang..hihi~

~aSHa~

gaduh2 manja gini leh hilang ngantuk masa drive...ehehee

bArdbOO

hehe..klako la..ni kompem kalo nk beli keta baru pon mesti gaduh2 manja gak nak amek kaler apa..hehe..

e.l.i.z.@

k.eli pun suka putih..kete adik badik k.eli semua putih kecuali kete mak, kaler itam hihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...