Sunday, July 31, 2011

Excited nyerr...dan sedih juga~

Salam sweeties,

Lama tidak berhapdet..takde idea dan kemalasan barangkali ye (-.-')

Oh ya, esok umat Islam akan mula berpuasa...sangat excited nak sambut Ramadhan (^^,)

Semoga Ramadhan kali ni saya akan lebih menghayati dan lebih lagi amal ibadatnya..insyaAllah..

Ntah bagaimana agaknya nak sambut puasa dengan 2 org anak kecil..bangun sahur akan ada yg ter miss atau tidak ye tahun nih??hihi...harap2 Zaliqha tak meragam langsung sepanjang Ramadhan ni..bagi chance ibu dan ayah bersahur, berbuka dan bertarawih dengan aman (*__*)v

Part teruja kita letak tepi dulu..malam ni tak sabar nak start terawih wehh..ops! teruja lagi..huhu~ jangan lupa niat puasa malam ni yer (>,^)/

Part sedihnya itu ialah...hp saya kedua2 nya telah pun tamat riwayat hidupnya..wuwuwu~! (T___T) kenapa? tanyalah pada suami terchenta ku itu...waaa~! sedih...so, pagi2 nih ke opis tanpa hp. pas abis assembly bulanan terus berdesup ke kedai tepon..beli tepon hok muroh2 bebenor tu.. jadilah...daripada takde kan..pas bayo terus on kan tepon..cek2 ade 7 misscall! 2 mesej..hmmm...smpai opis terus on pc..nak start wat keje..sambil tunggu pc on..belek2 sat tepon tuh. tup2 masuk boss cakap sejibik cam hp dia..huhu *malu* siap tanya brape saya beli..pastu dia kata kat bandar harga murah lagi! *tensi di situ* takpelah..mungkin bukan rezeki saya nak dpt harga murah yg kalo dikira leh cover duit minyak keter pegi balik umah utk seminggu..eceh~! (ok..cukup..tak baik menyesal benda dh jadi) 

Other reason saya sedih ialah kerana...salesman kereta tuh tidak menepati janji langsung! bencilah dengan salesman yg pandai berjanji itu ini tapi haprak sungguh (no offense ye pd sesapa yg wat sales). Dia janji kereta leh dapat before puasa.."saya akan usahakan jugalah walau mcm mana pun..sebelum puasa mesti boleh dpt punya" ayat kemain lagi kan..tup2 sampai hari ni langsung senyap takde kabo berita. Agak2 kalo saya wat repot ke TTPM boleh tak? sapa penah buat? Hari2 saya dok call dia mcm org takde keje..tanya apa cerita..dia punya jawapan standard "saya masih tunggu dari hq kat kl..kereta tader stok lagi" penah last week saya hantar mesej "sila beritahu saya bila tarikh tepat boleh pergi ambil kereta, terima kasih" u know wat this S**PID salesman buat??? tak jawab langsung sms saya itu! tak menjaga customer langsung kan...susah2 cancel jek..abis citer! tapi sian kat ayah plak..beriya sungguh dah tu..ari2 dok call tanya..sampai kdg kita plak yg tension..adoiyai~ serius lah..darah terus menyirap bila pikir pasal perangai salesman yg sangat teruk ini. ayat kemain baikkk punya masa mula2..pastu hari ni pun langsung tader contact bgtau update..sabo jela. Saya bila dh tahap nak naik angin terpaksa suruh suami lah yg tolong call tanya..tapi kannnn...suami i ni jenis "takpelah..arini ni kita takyah call dulu..esok kita call eh" boleh??? hurmm...

ok..ok...malas nak panaskan lagi kepala otak ni..so, lastly.. am wishing u all

SALAM RAMADHAN AL-MUBARAK

3 nukilan anda:

e.l.i.z.@

hubi buat apa? terbaling ke hp tu hihiih...so awk beli hp apa?siap sama ngan bos hihi

kete awk rosak ke apa?

*byk tul soklan :P

neway, selamat berpuasa..sedih x sempat join 1st terawikh..br balik dr training huhuhu

mama tims

waaa..beli kete baru ke..teruja ahkak..
salam ramadhan..

Aina

Sorry baru nak ucap..

Salam Ramadhan buat Farah sekeluarga:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...