Tuesday, June 14, 2011

Awana Kijal Golf, Beach & Spa Resort

Assalammualaikum...

Seperti dijanjikan pada entry lalu...nak update citer basi tentang 'percutian kerja' kami ke Awana Kijal.
Amik masa yang agak lama sebab saya sgt rajin mengedit gambo..lalu hanya sekeping dua saje yg ku edit..selebihnya hanya cantum2kan sajo~! (-,-)v

sila nikmati bersama hols kami ini..eceh~!

ni masa on the way pergi.
saya duk pangku amoi tecit ini.
sudah pandai bergaya skang ye kamu (^^,)v
 

 halfway then...
ketiduran sbb kepenatan...
usai sesi penyusuan..


 inilah dia hotelnya
pic atas kiri - kat lobby cum entrance dia
pic atas kanan - tong sampah pun amik gak sbb to me unik pasal pasir atas tu siap di lorek dan dipakaikan baju..haha~!
pic bawah kiri - swimming pool bhgn kids
pic bawah kanan - jacuzzi (there's 2 of them)


 
 bila sampai di bilik terus campak letak dak tenit ni atas katil
sambil tgk dia posing2 ala2 gimnas gitew!
oh! pic atas kanan itu!!! dia nk isap ibu jari kakinya yg berstokin...waaattt???

 sekitar pemandangan dalam dan luar bilik


 oh! bilik air dia mmg heaven~
 
 gambo baby tenit ini harus ditepek..huhu~!


 zharif x byk gambo dlm bilik..
sbb dia dok buat hal dia sendiri
cam pic kiri atas dan bawah kanan
 
 haa..jgn tatau kat Awana ni ada disediakan nursery utk anak2 guest.
kalo kita tinggal anak suh derang jaga akan di charge RM20/jam.
after 4pm will be RM40/hour
biasanya org tinggalkan anak sbb kene attend meeting di hotel tu or main golf..slalunya dlm 2-3 jam.
eh..derang tak jaga baby ye..hanya kanak2 berumur 3 tahun ke atas sahaja.
but in my case, FREE (^^,)
sebab saya tak tinggal anak..juz gi situ bw anak main2 jek. maksudnya saya jaga sendiri anak.haha!
pics: zharif seperti biasa menyepahkan tempat org. setiap bahagian dia wat sepah~
 
 zharif di bilik bola
zaliqha di bilik sebelah duk main bakul..abes semua barang berterabur

 pas bawa zharif main puas2 kat nursery dia
kami ke playground jap
jap je pun sbb cuaca terik..so, sempat snap pic ini saje (-_-)

skang jom kita layan piccas sakan 2 beranak mandi kolam :


 
 
 perasan x yang takde pic zharif mandi kat slide/bhgn kids tu..
sbb dia memang tak hingin langsung mandi kat kawasan tu..cehh..berlagak nak mandi kat bhgn org beso..ayahnya la yg seksa melayan..huhu~
naik2 je ayah complain tak puas nak mandi..nak swimming pun takleh..asik kene layan zharif jek..sabo ye.

semasa ayah dan zharif duk syok mandi manda berenang2 ketengah ketepi,
zaliqha watpe? 

ok, dah abes mandi...
puas!

kolam kat Awana ni luas sgt..
pic atas tu kat bahagian tepi tempat saya duduk
pic bawah tu bahagian belakang saya
puas mandi kolam dia..takyah sesak2 bila time ramai org.


okay, update seterusnya aktiviti kami sepanjang stay di Awana..

TUNGGU~


8 nukilan anda:

e.l.i.z.@

sonok gak kt awana ni ek..almaklum la x penah p hihiih

nureen

salam
nureen terjah cini
curik2 hehehe...

bestnyerrr... cantik la hotel awana ni... bilik air tue mmg class... swimingpool plak cantik & besar klau kami ada kat cini jgk best ni berendam lama2.. sure elly x mau naik nih...

MYA EL QAYREENA AZRYAN

best tol laaa

ibu MZW @ farah idayu

to e.l.i.z.@ - k.eli cer try p skali pasti akan kembali..ekeke~

to nureen - pi la awana bawa elly..syok woo..huhu~

to MYA EL QAYREENA AZRYAN - e eh..ade mya juga yer..ekeke~ best...sgt best!

mama tims

lama tak kunjung sni....

waaa..gi bcuti ke..awana kijal ni kat tganu tu ke..

MiJa

antara tmpt singgah feveret,on the way balik klntn singgah tido sini dulu..hehe

Aina

comelnya bby girl...tembam pipi:)

Ummi Salsabila

best juga awana kijal ni.pool nya besar! siap ada jacuzzi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...