Tuesday, June 28, 2011

Sambung lagi sket..sikit je..last ni. Janji!

Salam...

Huhu..pe kes la wat tajuk cenggitu kan? Sebab dah mati akal nak wat tajuk pe lagi.heh~
Okla, actually this time nak sambung citer pasal kat Awana Kijal yg dah basi busuk aritu..ekeke~
Ermm..nak tayang gambo je lebih benornye..
sebab tetibe jumpe gambo lain plak kat hp hubby..]
so, apa lagi..jom kite tepek kat sini ye..
Oh, di mohon agar saudara saudari sekalian tidak membosankan diri bila baca n3 ini ya
huhu~

gambo-gambonye ialah :

ibu paksa suruh anak-anaknya posing atas katil dulu.

zaliqha yg pandai tgk camera bila org nak amik pic dia.

gambo bilik lagi.

ha...dah amik gambo cantek terus wat wallpaper. *suka*
zharif berselera sungguh makan lolipop. sabo jela~


amoi aaa...
manyak suka meh...

erkk...pic klako sket..but me like it.
haha!~

oh! ni si zharif yg snap sendiri.
nampak lobang idungmu beso nak..
adik plak nmpak sebiji mata saje..
pandai zharif! *tepuk tangan*
creative angle dia snap pic (T___T)v

ok..tu je. Kan dah kata nak update sket je lagi pasal Awana tu..hehe =p

terima kasih byk2 sudi baca. 
Nak sambung balik merayap umah kengkawan sekejap.
jap je tau.



|| nota: syok woo..balik jb last weekend. tak puas jek rasa sebab dpt duk umah 2 ari saje. takpelah raya ni insyaAllah balik lagi.nak stay lama sikit. mujur zaliqha mudah mesra ngan family sana. story balik jb later ye.InsyaAllah bila berkesempatan ||

Tuesday, June 21, 2011

ke Mesra Mall pulak..

As-salam...

okeh..sambungan entry before this. Wahh..kemain lama lagik amik masa nak update citer yg dah basi dek kerana diperam dengan jayanya selama berapa hari eh? ke baper minggu dah? lupa plak..ekeke~
biasalah..orang rajin memang macam ni..kah kah kah..peram lama lama dulu baru update. ala, macam budu..makin lama makin sedap..tak gitu encik Hubby? (maaf,saya tak suka budu..huhu).

eh..arini..actually start semalam, cabaran buat diri ini bila aircond bilik saya rosak!!! tensi mula melanda..yela, cemano nak wat keje dalam keadaan panas camni. kan? *iye kan saje* semalam jugaklah kerja banyak..boss nak itu..ini..makanya ke hulu hilir saya. masuk2 bilik panas la plak sbb aircond rosak! abes kuyup baju bukan sbb kene hujan tapi sebab berpeluh..siap dengan ketiak2 basah..erkkk!~ tapi tiada bau bauan ye (-,-') sib baik technician tempat saya baik hati tolong angkutkan kipas diri tu ke bilik ni. Siap pasangkan lagi.huhu. Almaklumlah saya kan puteri lilin..heh! *pasan*

Wooohh...melalut sudah!

ok..ok..masa kami stay di Awana Kijal tu, sempatlah ke Mesra Mall untuk main boling. Actually ayah MZW ade game dengan staff jabatan dia. Eh..hubby kata dia top scorer aka best bowler masa pertandimngan tuh..tahniah2! Dan akibat rasa bangga dan semangat yg melampau akibat dari jadi pemain terbaik utk pertandingan tuh..esoknya diheretnya saya pulak utk ajak berlawan ngn dia. Sah2 la hubby yg menang sbb saya mana pandai main boling (>,<)v bila baling je asik ke longkang sajok!! last2 dia yg main sensorang..part saya dia yg baling..part dia pun dia yg baling..memang syok sendiri tau!

gambo sket..

ni masa pertandingan boling antara staf jabatan hubby.
sempat snap pic ni je sbb malu..hehe..
tu pun pic gempa bumi (gegar)

 masa ayahnya sibuk lawan boling si tecik nyenyak titun (-.-'
 
 abangnya dah menghilangkan diri zupp...tengok2 kat sini.
ha..tu duk melilau2 cari nak main yg mana satu ek?

 ok..dah jumpa mana nak main dulu


terus takmo turun n balik dah


ni gambo keesokkannya pulak :

 sampai2 terus mengisi perut yg berdondang syg kata hubby..heh~
kat burger king ye.
tengok 2 beranak ni kemain selera lagi derang..isk..isk..


 saya makan eskrem ni je
sebab dah kekenyangan. b4 dtg dah lunch kat hotel smpai tak muat perut nak isi..
maklumlah makanan sedap2..desert yg pelbagai. mkn nasi sket je. desert yg byk..hihi!
oh! hubby tak ikut sbb tolong jaga zaliqha.. *wink*
tu yg dia lapor bebenor masa sampai sini..kesiannn~


 -orang kelaparan membaham burger-
eikk..tak hensemlah hubby ade misai camtu.serabai je tengok (T__T)

 budak ni memang kedekut.
eskrem dia tak boleh jamah sket pun (@,#)/


 si kecik bergumbira di dalam stroller.main sensorang dia.good girl.

 ok..masa utk melempar.
saya mcm biasa..longkang memanjang. terer kan?
horror actually!

 oh..ini penjaga bola boling mesra mall. baru di hire.
abes bola2 di bawa turun pastu di atur kat bawah. dia siap buat tempat duduk lagi. 
adik ketiduran sbb kepenatan kot.


tu je kot nak update. sekian, terima kasih



 || nota : tak sabar nak balik johor weekend ni. Semoga selamat pergi dan selamat kembali semula ke sini ||





Tuesday, June 14, 2011

Awana Kijal Golf, Beach & Spa Resort

Assalammualaikum...

Seperti dijanjikan pada entry lalu...nak update citer basi tentang 'percutian kerja' kami ke Awana Kijal.
Amik masa yang agak lama sebab saya sgt rajin mengedit gambo..lalu hanya sekeping dua saje yg ku edit..selebihnya hanya cantum2kan sajo~! (-,-)v

sila nikmati bersama hols kami ini..eceh~!

ni masa on the way pergi.
saya duk pangku amoi tecit ini.
sudah pandai bergaya skang ye kamu (^^,)v
 

 halfway then...
ketiduran sbb kepenatan...
usai sesi penyusuan..


 inilah dia hotelnya
pic atas kiri - kat lobby cum entrance dia
pic atas kanan - tong sampah pun amik gak sbb to me unik pasal pasir atas tu siap di lorek dan dipakaikan baju..haha~!
pic bawah kiri - swimming pool bhgn kids
pic bawah kanan - jacuzzi (there's 2 of them)


 
 bila sampai di bilik terus campak letak dak tenit ni atas katil
sambil tgk dia posing2 ala2 gimnas gitew!
oh! pic atas kanan itu!!! dia nk isap ibu jari kakinya yg berstokin...waaattt???

 sekitar pemandangan dalam dan luar bilik


 oh! bilik air dia mmg heaven~
 
 gambo baby tenit ini harus ditepek..huhu~!


 zharif x byk gambo dlm bilik..
sbb dia dok buat hal dia sendiri
cam pic kiri atas dan bawah kanan
 
 haa..jgn tatau kat Awana ni ada disediakan nursery utk anak2 guest.
kalo kita tinggal anak suh derang jaga akan di charge RM20/jam.
after 4pm will be RM40/hour
biasanya org tinggalkan anak sbb kene attend meeting di hotel tu or main golf..slalunya dlm 2-3 jam.
eh..derang tak jaga baby ye..hanya kanak2 berumur 3 tahun ke atas sahaja.
but in my case, FREE (^^,)
sebab saya tak tinggal anak..juz gi situ bw anak main2 jek. maksudnya saya jaga sendiri anak.haha!
pics: zharif seperti biasa menyepahkan tempat org. setiap bahagian dia wat sepah~
 
 zharif di bilik bola
zaliqha di bilik sebelah duk main bakul..abes semua barang berterabur

 pas bawa zharif main puas2 kat nursery dia
kami ke playground jap
jap je pun sbb cuaca terik..so, sempat snap pic ini saje (-_-)

skang jom kita layan piccas sakan 2 beranak mandi kolam :


 
 
 perasan x yang takde pic zharif mandi kat slide/bhgn kids tu..
sbb dia memang tak hingin langsung mandi kat kawasan tu..cehh..berlagak nak mandi kat bhgn org beso..ayahnya la yg seksa melayan..huhu~
naik2 je ayah complain tak puas nak mandi..nak swimming pun takleh..asik kene layan zharif jek..sabo ye.

semasa ayah dan zharif duk syok mandi manda berenang2 ketengah ketepi,
zaliqha watpe? 

ok, dah abes mandi...
puas!

kolam kat Awana ni luas sgt..
pic atas tu kat bahagian tepi tempat saya duduk
pic bawah tu bahagian belakang saya
puas mandi kolam dia..takyah sesak2 bila time ramai org.


okay, update seterusnya aktiviti kami sepanjang stay di Awana..

TUNGGU~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...