Tuesday, May 3, 2011

Saya pula yang sakit

Just a quick n short update...
Seminggu lepas saya dapat MC sebab demam dan sakit mata...
Sebab tu blog bersawang tak ber apdet...tuan empunya sakit *tsk..tsk..*
Semalam hari isnin saya dah start bekerja semula...tapi tiba-tiba sakit mata dtg kembali..adoiiyaaiii~ *tensi*
Balik rumah titiskan semula ubat sakit mata tu..still ade rase sakit sikit2..tapi wat dunno jek..
Pelik..padahal hari jumaat tuh sakit mata saya dah pun sembuh..siap boleh pergi shopping barang2 dapur lagi hari tu..ker..sebenarnya saje takmo bagi saya gi kerja? uhuk2... (>,<)/
Hari ni (selasa) sakit mata makin teruk plak..bengkak lagi..adusss~ bila keluar bangunan di bawah terik matahari padahal takdelah terik mana baru pukul 10 kot..tapi mata cam takleh nk buka dah...berair macam orang menangis teresak2 tuh...dasat2... (t____t)

Pukul 11 camtu tadi call hubby ajak gi klinik jap..so, ke klinik lagilah saya...(-.-)
Sampai klinik dia tanya nk cek ape..saya cakaplah sakit mata..kemudian ke bhgn cek mata tuh..
mula2 suh saya tutup sebelah mata (mata yg sakit tuh) then baca huruf yg ditunjuk dari jarak jauh tu..
mata belah kanan ok..so, takde masalah. bila disuruh tukar mata (mata sakit). ni ade prob sket bila dia suh saya sebut huruf yg dia tunjuk..yelah..siap berair menjejeh2 lagi masa guna mata yg sakit tuh utk baca huruf2 tuh..smpai part line 5 camtulah mmg tak nmpk pe dah..huruf jadi bintik2 hitam jek..pastu nmpak air duk bertakung dlm mata jek. boleh plak misi tuh tnya saya..pakai spek ke? dikk..akak sakit mata..bukan nk cek rabun ke x? adoii~  *tensi berganda-ganda*

tunggu di luar semula utk consult dengan doctor plak. name saya dipanggil. doc tnya nape..saya ckp mata saya ni haa..dia ckp nmpk bengkak..ok, to make it short, doc ckp mata saya kene infection di kelopak mata bhgn dlm. paham x? buat2 paham sudah...dia bg ubat sapu n ubat surut bengkak. suruh sapu ubat tuh kt bhgn dlm kelopak mata belah atas tu..mcm mana nak buat? nak sentuh pun sakit inikan pulak nk tarik bhgn kelopak tuh pastu sapu ubat..sabo jela..

macam nilah gamaknya mata saya minggu lepas...


titis ubat ni

tapi kali ini...ubat lain plak yg doctor bagi..untuk bengkak mata ni dia just bagi ubat surut bengkak (pil) dan...

ubat ni...

dalamnya...
kene picit dan sapu kat kelopak mata bahagian dlm (O,0)

harap-harap cepatlah sembuh sebab nak buat kerja pun payah...bila ngadap komputer lama2..mata jadi berair dan pedih sgt...(T___T)

||nota: alhamdulilah zaliqha dah sembuh sepenuhnya...ibunya pula yg sakit. heh~||



4 nukilan anda:

[-suziey-]

salam ziarah :) keisannya sakit mata..msti itchy kan..tkt menjangkit kt anak je la..hope x la kan..take care :)

♥MiZz-siHa♥

sakit mata...mmg kena dok umah diam2 la...
klau skit mata mmg take time kan nak baik..

mama tims

la ksian nya sakit mata..saba ek..

bArdbOO

xbest kan bila sakit mata..rasa xselesa je.. take care yer.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...