Sunday, May 22, 2011

Dreaming of You - Selena Quintanilla Perez

Disebabkan ari ni takdak menda yg boleh saya update...
 makanya..sesambil wat keje tu..
melayanlah diri ini dengan mood dengar lagu2 jiwang..
ececeh..huhu!~ (#,#)v
tetiba rasa nk share lagu lama ni..
layan sajork udahlah yer ;)

ohh!~ saya suka lagu ni ya..
sapa suka jugak?? sila angkat tgn..oh silap, sila komenan..ekeke~



Sekian, terima kasih...
*sila sambung wat keje*


 || nota: ari selasa ni nak pi coti2 ke Awana Kijal..syoknya..lama x bercuti..x sabo nih..ekeke~ pdhal keje menimbun x siap agi nih!! chaiyokk!! siapkan keje..last minit ni la..keje dtg menderu2 ||


Thursday, May 19, 2011

Funny picture of Zharif ~


kali ini turn abg long plak..eheh!
perasan x kat pic di atas tu...tgn zharif sdg pegang keropok tapi dh terlepas ke tikar..
 Actually, masa nih..dia tengah mkn keropok..
ibu plak tgh sibuk ayun adik dlm buai..
 secara tiba-tiba tak semena-mena dia dtg duduk sebelah ibu pastu terus landing baik punya kat peha ibu
pastu terus tetidur..dlm mulut masih ade keropok lagi..
kalo tgk masa tuh..sebijik mcm org nak pengsan...tiba2 jek..
tengah syok2 mkn keropok leh tetido..
aduh la..zharif..zharif..
kepenatan sungguh hero ibu sorang nih 
Memang sungguh sungguh penat dia time tu..kalo tak jgn harap dia leh tdo dgn sendirinya mcm tu..haha~



|| nota : tudung balang kopok tu pun tak tutup lagi..huhu~||

Wednesday, May 18, 2011

Funny picture of Zaliqha (^,^)v

 
gambar2 candid ni diambil sewaktu zaliqha sedang khusyuk baca buku..haha!~
 Suka tengok expression muka dia time nih..
2 gambar atas tu pada saya sgt 'cute'..heh~
ye ke???  ::lol::


Sunday, May 15, 2011

Hati ini meronta-ronta...

Ecehh...tajuk kemain lagi..huhu~
Pe yg meronta-ronta sgt itu hati ye? haha!@~
Saya sgt2 teringin utk pergi MELANCONG sekarang ni..
Pernah jek saya wat entry mcm ni( nk pergi melancong) sebelum ni kan... baca di sini ye (-_-)
Tapi dari plan nk melancong jadi melencung pulak..huhu~
Tapi takpe masa tu tak jadi nak melancong sbb saya sedang mengandungkan zaliqha waktu itu..so, acceptale la kan *ayat penyedap seperti biasa*
Dan sekarang??? apekah alasannya? sbb saya dah kerja so payah cuti? anak kecil lagi? bajet blom cukup?? sekian..sekian..sekian..
Kekadang bila fikir semula..kalo asek beralasan mmg kompem sampai bebila takkan jadi kan..kan..kan??

Kenapa tetiba je rase nk melancong nih? Banyak alasannya~! Di antaranya:

  • sebab saya rase dah tepu bebeno pale otak ni..nak pi relax plak..santai2 ngn family. Keluar dari teganu ni. Last saya keluar dari teganu nih ialah pada hari raya aidilfitri tahun lepas (pulang ke jb). Bayangkan betapa bekurun nya saya tekempam di sini (t___t).
  • Lately, banyak plak trip yg dianjurkan oleh jabatan saya luar dari teganu ni..aritu ke langkawi (x ikut sbb arwah ayah sakit), sabah - coming soon (xleh join gak sbb lama sgt seminggu), latest iaitu selasa ini ke Bangkok - 5 Hari (xleh ikut juga sbb hubby tak bagi). Sedih tak? Takpelah berkorban utk keluarga (anak2). *ayat penyedap hati lagi*
  • Semalam sepupu dari johor datang sebab terlibat ngn sukanun. dia stay teganu ngn suami n FIL dia seminggu. Masa dia visit rumah semlm + lunch skali duk sakan la kami bercerita..byk tempat dia dah lawat lepas kawen..bla..bla..bla..(teruja mendengar lalu mata bersinar-sinar sambil brangan kalaulah aku pun boleh coti2 mesia cam dia..waahh~!)
  • 17 hb ni hubby akan ke Penang Khamis baru balik. Bestlah dia boleh bersuka ria, mencuci mata, beronggeng2, ber relax relaxan dan sbg nya.. ayat biasa didengar "alah, gi kerja..bukan boleh watpe pun" pigi daaahhh!~ macamlah kita ni budak kecik takde akal kan..kerjanya sehari jek..lagi 2 hari tu haruslah pergi menghiburkan diri betul x? kita gakkk duk terperuk di rumah (T___T) sabo jela..tsk~

 What to do...

okeylah..okeylah..next weeknya 24-26hb mei hubby bawa kami sekeluarga ikut dia 'kursus' di Awana Kijal. Bolehlah..daripada tak kemana mana langsung kan?? *walaupun masih di teganu juga* 

Gambar2 holiday kami yg masih selamat dlm simpanan saya (selalu akan hilang, ter delete, atau corrupt)

BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT

 Masa nih baru jek kawen inai pun maseh merah..huhu~
ohh~ ini bukan honeymoon yer..
 harap maklum (^,~)/









 SURIA CHERATING BEACH RESORT





 || nota: Harap sgt2 family dari johor dpt dtg cuti sekolah nih..sgt2 rindu kat mereka!! huaarrggh~ ||


No One Else Comes Close..

Tengah-tengah dok khusyuk wat kerja...sesambil buka youtube..search lagu2.
Hmm..tiada yg berminat plak..takde plak dlm list tuh berjaya menarik minat saya utk klik pada lagu itu.
Dalam kepala pun takde spesifik lagu yg ingin didengar.
Dalam dok pikir2 pe yg nak didengar, teringat plak boyband pujaan ramai zaman 90an dulu ni..*eehh..saya pun penah minat mereka juga sbb encem..kahkahkah!~* .
Mula-mula dengar lagu popular derang dulu..pastu terpandang plak lagu ni kat list sebelah tu. Cam best jek utk dilayan..ecehh~
Klik.
Terus dengar dan tersangkut plak..best jugak lagunya..haha~


Jom saya share..siap ngan lirik lagi..
Ekceli..masa dengar lagu ni memula..terus teringat kat hubby (*,~)/
Kan best kalo hubby dedicate lagu ni plak utk saya..ekeke!~
Seswai kottt.... =p
Cer baca lirik dia sesambil melayan lagunya..wahh~!





Sekian, terima kasih.

Wednesday, May 11, 2011

Zharif vs Zaliqha

wah!! Lamanya tak hapdet blog...bz..bz..bz..skang plak ngah bz ngan sukanun ni [cehh~ mcm terlibat jek] tapi tempiasnya saya terkena juga yer -,-'  tapi citer pasal SUKANUN (Sukan Badan-badan Berkanun) ni nantilah yer..

Hari ni nak citer pasal putera puteri kesayangan saya dan hubby (^^,)v

Siapa lagi kalo bukan MZW [for both]

Meh kita layan dulu piccas terbaru mereka

Muhammad Zharif Wafiq


ni amik di rumah 
lepas mandi masa ni..tu yg rambut agak tidak terurus ye (>,<)m

masa ni zharif suh ibu naikkan colar baju
takmo lipat..skema la kunun
kalo naikkan colar baru nmpak macho

ooHH~ sgt sayangkan adik dia
sikit2 nak cium adik..
ayat peberet zharif "adeekk waff-faa"
adik plak mmg suka je bila abg duk agah2 dia..
*sweet*

okay, mula2 nak bgtau pics zharif di bawah ni saya amik dari fb adik saya [a'ley MZW]
thanx a'ley ye..gambr2 sgt cantik..i loike!




like this pic
zharif sgt hepi main buaian [mainan fav kalo ke playground]


zharif syomei wat aksi cam ni..hihi~


-cangkung-
kepenatan barangkali 


- fifi, sowi yer..akak printscreen kamu punyer fb..ekeke~ -
ha..ni fb a'ley MZW
dia letak pic zharif as profile pic sbb dia yg amik pic tu..heh~

** sesape nk add a'ley mzw silalah..eceh! search je nama tuh..hoho!~**

next...

Mya Zaliqha Wafaa

ibu compile kan byk2 gmbr sekali..senang huhu~
skang zaliqha sgt mudah senyum..pantang di agah..pasti mengekeklah dia
ekekeke~


ni gambo lama ekceli...
masa zaliqha baru2 boleh meniarap...
masa tu umur dia lebey kurang 3 bulan
skang nk merangkak dh pun..pehh~

rambut zaliqha cukur bantal la...
kat bhgian blakang tuh..
aiseh! 

wat pose comey sket dik...
candid actually...lolz!



to : Zharif dan Zaliqha

Semoga anak-anak ibu membesar dengan sihat dan bijak

" Ya Allah, kau lindungilah putera puteriku ini di dunia dan akhirat, elokkanlah akhlak mereka, jadikan mereka anak-anak yang soleh dan solehah serta bijaksana "

Doa saya setiap kali lepas solat untuk anak-anak 

okeh...tu je sempat saya upload..byk keje x siap lagi nih
 
 
tata~
|| nota : cerita tentang milestone mereka later2 la yer..x sempatlah nak taip panjang2 =p. Byk ekceli pics anak2 dlm hp..tp hp saya kan dh season. asik bermasalah jek.tensi tau. atuk, jgn lupa hp baru ye..ekeke~ ||


p/s: bilalah nk dpt hp baru ye..senang nk upload pics anak2 terus ke blog dan fb. kalo dpt pakai cable je pun xper. ni duk peram je dlm hp. kene transfer dulu ke laptop then ke pendrive..adeh..so lecehlah..outdated kan?!


Tuesday, May 3, 2011

Saya pula yang sakit

Just a quick n short update...
Seminggu lepas saya dapat MC sebab demam dan sakit mata...
Sebab tu blog bersawang tak ber apdet...tuan empunya sakit *tsk..tsk..*
Semalam hari isnin saya dah start bekerja semula...tapi tiba-tiba sakit mata dtg kembali..adoiiyaaiii~ *tensi*
Balik rumah titiskan semula ubat sakit mata tu..still ade rase sakit sikit2..tapi wat dunno jek..
Pelik..padahal hari jumaat tuh sakit mata saya dah pun sembuh..siap boleh pergi shopping barang2 dapur lagi hari tu..ker..sebenarnya saje takmo bagi saya gi kerja? uhuk2... (>,<)/
Hari ni (selasa) sakit mata makin teruk plak..bengkak lagi..adusss~ bila keluar bangunan di bawah terik matahari padahal takdelah terik mana baru pukul 10 kot..tapi mata cam takleh nk buka dah...berair macam orang menangis teresak2 tuh...dasat2... (t____t)

Pukul 11 camtu tadi call hubby ajak gi klinik jap..so, ke klinik lagilah saya...(-.-)
Sampai klinik dia tanya nk cek ape..saya cakaplah sakit mata..kemudian ke bhgn cek mata tuh..
mula2 suh saya tutup sebelah mata (mata yg sakit tuh) then baca huruf yg ditunjuk dari jarak jauh tu..
mata belah kanan ok..so, takde masalah. bila disuruh tukar mata (mata sakit). ni ade prob sket bila dia suh saya sebut huruf yg dia tunjuk..yelah..siap berair menjejeh2 lagi masa guna mata yg sakit tuh utk baca huruf2 tuh..smpai part line 5 camtulah mmg tak nmpk pe dah..huruf jadi bintik2 hitam jek..pastu nmpak air duk bertakung dlm mata jek. boleh plak misi tuh tnya saya..pakai spek ke? dikk..akak sakit mata..bukan nk cek rabun ke x? adoii~  *tensi berganda-ganda*

tunggu di luar semula utk consult dengan doctor plak. name saya dipanggil. doc tnya nape..saya ckp mata saya ni haa..dia ckp nmpk bengkak..ok, to make it short, doc ckp mata saya kene infection di kelopak mata bhgn dlm. paham x? buat2 paham sudah...dia bg ubat sapu n ubat surut bengkak. suruh sapu ubat tuh kt bhgn dlm kelopak mata belah atas tu..mcm mana nak buat? nak sentuh pun sakit inikan pulak nk tarik bhgn kelopak tuh pastu sapu ubat..sabo jela..

macam nilah gamaknya mata saya minggu lepas...


titis ubat ni

tapi kali ini...ubat lain plak yg doctor bagi..untuk bengkak mata ni dia just bagi ubat surut bengkak (pil) dan...

ubat ni...

dalamnya...
kene picit dan sapu kat kelopak mata bahagian dlm (O,0)

harap-harap cepatlah sembuh sebab nak buat kerja pun payah...bila ngadap komputer lama2..mata jadi berair dan pedih sgt...(T___T)

||nota: alhamdulilah zaliqha dah sembuh sepenuhnya...ibunya pula yg sakit. heh~||



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...