Monday, February 28, 2011

Cuba teka..di mana?











2 gambar di atas..cantik tak pemandangannya? 
cuba teka dimanakah ia? hehehe~

-MORE STORIES COMING UP AFTER THIS-










Tuesday, February 22, 2011

coklat..coklat..coklat..!!

sekarang ni kan...dalam kepala otak hanya terbayang bayang makanan2 berasaskan coklat!!!  

 *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



 lagi!


dan lagi 





dan laaaagggiiiiiiii~!! 



waaa~~~ x tahan laaa!!



 nyummm...nyummm.... 

 kat opis mengunyah benda ni mmg sodap lah!


ok, so..conclusion nya ialah....

SAYA SEORANG....



ANYONE? ANYBODY? ANYWHO? BLANJER SAYA COKOLAT???



[sumber gambo : pakcik google]


|| nota: kawan2 lama saya mmg sedia maklum saya hantu coklat hua3~!! ||


Thursday, February 17, 2011

Zaliqha dah pandai gelak sakan!!~

Wah2..lama tak update. bukan sengaja takmo update. tapi masa tak mengizinkan. bz memanjang..kadang2 tu sebab malas ye jugak..hehe =p

Okla malas nak bebel panjang2..arini nak tunjuk sikit perkembangan terbaru my little pwinses

Sekarang ni Zaliqha dah nak masuk 3 bulan. So, ibu update sket milestone dia ye :

  • Suka ketawa (bila perut kenyang + tidur puas) kadang2 tu gelak sorang2.
  • pantang di agah..suka lawan bercakap (dengan bahasa dia la) siap jerit2 lagi bila dia excited sgt berborak ngan kita..haha~
  • kuat mengamuk juga si kecik ni..kalah abg dia masa kecik dulu (>,<) especially time nak tido!
  • dah pandai tarik2 kain.. (refer gambar di bawah) apa2 aje kain yg dekat dgn dia akan ditarik.
  • dah mula nak pegang barang2..
  • aktif
  • tido agak lasak juga skang
  • masih menyusu badan ye

Jom layan gambar


Amboiii...adik, suka tul dia..
tapi kan..zaliqha mcm tau2 je tau org nak amik pic dia.
bila kita pegang hp then nak snap pic dia, automatik dia terus senyap [cam kunun2 cover la]
seolah olah dia tau je yg ibu pegang tu CAMERA!
bila nmpak ibu pegang camera kompem takkan senyum dah!
kontrol cun la kunun~


 bintik- bintik si kumbang merah..


ok, abg long mmg sgtttt sayangkan adik dia..
2 gambar yg atas tu;
skang zaliqha sgt suka tarik2 baju dia naik ke atas..
cekci u










Tuesday, February 8, 2011

Buat Cinta Hatiku

 Eceh...ayat jiwang noo...
Actually, tetiba rase cam nak tulis entry special utk cinta hatiku..sape lagi kalo bukan en. Suamiku (^,<)
yelah..asik citer pasal anak je kan..
 sekali sekala nak gak citer pasal suami plak kan
kang kicik plak ati dia..huhu~
[yeke kecik ati?ntah2 dia siap ckp "sikit tak kisah langsung" ekeke..]

maka bermulalah ayat2 jiwang ku..

By,
[panggilan manja i utk suamiku..huhu~ sila jgn geli ye =p ]



THANK YOU FOR EVERYTHING..
U'VE BEEN SUCH A WONDERFUL HUSBAND ALL THIS WHILE
REALLY APPRECIATE IT \(^_^)/



TeRiMa KaSiH sebab:

  • jadi ayah yg terbaek utk anak2.
  • tolong ibu wat keje umah..basuh baju..sidai..lipat..ibu tinggal susun dlm almari je..hehe~
  • bawa ibu gi klinik bila ibu sakit..dan tolong jaga anak masa ibu x sihat.. uhhh~so touching u!
  • very helpful la suamiku ini dlm serba serbi..
  • pagi2 kalo ibu kelam kabut nak bersiap + siapkan anak [zaliqha la sape lagi] ayah tolong wat susu.
  • cuba untuk penuhi segala hajat + kehendak isterimu ini [by, yg ni belum dipenuhi lagi la..huhu~]
  • tak kisah kalo ibu minta duit nak beli baju ke tudung ke..ape2 jela. sangat tak berkira.. [ayah nak ibu nampak cantik sokmo katenye..uhuk2~]
  • Suka belanja ibu & zharif makan sedap2 [by, peyut i dah muncit ok..pasni beli krim kempis peyut plak eh]
  • tolong ibu masak[tolong potong bawang ke, menggoreng ke or tolong jaga anak] kalo tiba2 dia teringin nak makan sesuatu cam mee goreng ke, telur dadar special ke..atau ape2 juga masakan special yg dimahukan.
  • lastly, [setakat yg teringat wat masa ni la eh] terima kasih sebab terima diri ini seadanya..muaxx~
 SEKIAN

ini dia 'cinta hatiku' (^^,)/



 ikhlas dari :
-isterimu-


||nota: eh..eh..saya berjaya wat blockquote la..hehe..macih ibuarifa ;) || 






Thursday, February 3, 2011

Awek berambut cacak...

Nak tau siapa? 
Cuba teka dulu...
Tak tahu?
Meh saya tunjukkan siapa dia.

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 sayalah orangnya...huhu!


 rambut depan lambat tumbuh la...


 Anak rambut yg baru mula nak tumbuh pas dicukur dulu (hari ke7)
tercacak-cacak lagi (>,<)/


 sshh...awek rambut cacak ngah tido~



SEKIAN, TERIMA KASIH.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...