Monday, January 31, 2011

Mengidam?? Teringin sangattt!!

Ya ampunnn!!
 kenapalah diriku ini ye???
Actually, hari ini mood untuk keje agak bekurangan ~ 
[come on farah...tak baik mcm ni tau!]
 Ini gara2 kebanyakan org sudah mula bercuti panjang sempena CNY
Bila tengok parking lot banyak yg kosong..pastu bilik org lain kebanyakan nya berkunci
 aihh...jelesi melanda pula..
[no..no..dun think dat way farah!]
akhirnya bilik ku hari ni di bingitkan dgn lagu owang putih yg rancak2 utk menaikkan mood [kunun]

plus, 
malam tadi saya telan pil selsema sebiji...sebiji je okay..
tapi kesannya masyaAllah...
sampai skang nih masih mamai2 jek..
petang semalam tekak dah rasa lain macam..perit2 gitu..
pas balik hospital melawat ayah mertua,
hidung terus berair je..
pas solat maghrib bertambah2 plak peritnya..
tubuh bertambah lemah..tapi bertahan jugalah..
malas nak mkn ubat kalo bleh sbb pikir masih nyusukan zaliqha kn..

Akhirnya....
setelah bertahan selama 4 jam
hubby kata..makan jela ubat..kang melarat lagi payah..
pas makan nasi relax2 jap..agak2 kol 11 cenggitula..time nak masuk tdo tu,
Ngaapp..glupp..glupp..
amik ko...sebiji pil selsema sebesar biji sawi or tahi hidung gitu ku telan..
tu pun puas dah dok selongkar bakul ubat dlm fridge tu pilih ubat mana nk mkn..huhu~
last2 pilih ubt flu tu je..sbb pikir ubt dia kecik je..panadol or ubt batuk xmo mkn.
[cakap jela penakut makan ubt..ubt flu kecik camtu pun segelas bsr air baru leh telan =p ]
eee...ubat sekecil kuman. tapi penangan perghh~ sabo jela
org penakut mkn obat cenggini la...

Saya mkn jugak obat tu sebab taknak melarat dan takut berjangkit ke zaliqha pula
sian dia..masih kecil..kalo sakit payah nak baik..sbb takleh mkn obat lagi.
so, lebih baik yg dh beso pjg ni mkn obat bila sakit drpd jangkit ke si tecik tu.

okla, dh penat menaip berjela2..
yg beno nye nak kabo 'se' je [bak kata org ganu]
saya teringin saaaaaannngattt nak makan satu benda ni..
[huh??mengidam?? lebey kurang la..huhu..tp bkn ngandung lagi yer..haip!!]
ikutkan tiap2 tahun mesti kene mkn bila time dia tiba..
tapi tahun ni...mcm x kesampaian je.. [sedihnya... (T_T)]
nak tau pe kebenda nya???

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

tu diaaaa....
ohhh!! en. hubby..jom kita!
plzz....plzz...
penuhilah permintaan isterimu yg tak brape sihat ni gara2 ngidam beger tu..
ahaks~

okeh, cukup.
sambung wat keje~




|| nota : yahoo!! family dari jb datang arini. moga mereka slamat smpai. ya Allah, lindungilah keluargaku sepnjg perjalanan mereka. amin. almaklumla musim ujan banjir ni. riso.. ||

p/s: kengkawan doakan ayah mertua saya cpt sembuh ye..masih di wad lagi kerana sakit jantung :(










0 nukilan anda:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...