Tuesday, May 25, 2010

Today's Menu : Nasi Tomato + Ayam masak Briyani

Hari ini kami menjamu selera dengan masakan special dari nenek zharif iaitu nasi tomato berlaukkan ayam masak briyani (kalau ayam masak merah or sambal tu cam dh common sgt kn..tukar selera sikit) dan tak lupa acar sekali. 

Bila makan sedap2 camni of coz teringat kat ayah zharif...sedih gak takpat makan sama2. Takpela, insyaAllah bila ayah dtg amik kami nanti..ibu masakkan lauk sedap2 camni ye (^_*)

Oh ye, zharif wafiq bila ade makanan or nasi yg sedap2 camni, dia memang akan makan banyak. Semalam, nenek masak nasi pelangi lauk kari ayam bubuh kentang sket tu, 4 kali u all makan nasi..isk..isk..dasat tul. Ni nasi tomato sudah 2 kali makan. Semangkuk nasi habis sekali mkn. Selepas itu, macam biasa...dia akan "uk uk" byk kali sebab mkn byk..huhu (>_<)
Takpela, ibu tak kisah..asalkan anak ibu berselera makan. Ibu penat sikit je cuci "uk uk" dia tu..hehe. Tapi kalo ade ayah, sure ayah akan tolong ibu cucikan. (miss u, darling!)    
 

nasi tomato



ayam masak briyani



up-close : ayam briyani


ops! gambo acar terlupa nak snap sebab ibu tak makan acar tu..huhu =p tak suka makan timun, nenas tu sebenonye..hehe~  


Jom MAKAN!!~ 





1 nukilan anda:

Ayah Zharif

Ibu, ayah cadangkan ibu masukkan resipi-resipi yang org Johor or org jawa khususnya selalu buat...share ramai2...dapat pahala..nnt ibu pun leh masak sedap2 tuk ayah...ayah suke makan sambal tempe johor yang kaler merah tuh...nyum-nyum...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...