Saturday, April 17, 2010

MZW - Latest milestone (16 months)

 

Alhamdulillah...syukur sgt2 ibu zharif rasa sebab anakanda kesayangan membesar dengan sihat dan ceria\(^_^)/ 
Okla, since dah terlepas untuk wat milestone putera kesayangan for 15 months punya, so ibu takmau la terlepas ag..walaupun ag beberapa ari jek agi zharif nak masuk 17 months..huhu. *wink*
 Setakat ini, perkembangan terbaru MZW dalam pemerhatian ibu la kan...ialah:

  •  Mulut super duper BECOK (~,*)  membebel je kejenyer skang. bangun tido, terus potpet2 (>,<)

  • Sekarang sangat suka menyanyi (most of the time dia humming jek) dengan bahasa jerman dia tu..hihi~
  • Dah pandai sebut "nak nak" , "amo..amo" (sambil geleng2 kepala n kenyit2 mata tanda dia "takmo"), "ayah", "ib-boo" (ibu), "tey" (ayah teh), "bah" (bas), "papa" dan byk lagi (ibu tak berapa ingt pulak bila dah depan komputer..huhu)
  • Suka berjoget or menari bila dengar lagu..siap dengan kepala2 dia goyang..haha. Lagu latest dia suka lagu tema cerita Bila Musang Berjanggut tu..hikhik.
  • Pandai tegur orang..suka berkawan. Tapi cara dia tegur orang pelik sikit sebab dia akan marah dulu budak tu..ish2 (n_n)
  • Suka baca buku or anything yang ada tulisan..bagus2! 
  • Artwork zharif (contengan) semain maju...abis merata dia tulis or lukis. Baru2 ni abis cadar ibu~
  • Kalau main kat playground, favorite dia ialah buaian n gelongsor. Kalau dah main buai, setengah jam pun dia sanggup..kalau main slide pulak, dia suka naik ikut slide tu bukan melalui tangga..isk2 zharif!
  • Pantang nampak makanan kegemarannya..menjerit2 nak. Kalau nampak aiskrim, dia akan buat bunyi mulut "nyum..nyum" tu..
  • Sekarang sudah advance..makan..mandi..semua nak buat sendiri..aiyo~ perasan dah beso la anak ibu ni~
  • Berlari sudah semakin laju..tapi tang nak brake tu kadang2 ada masalah sikit..haha! Sebabnya zharif berlari dengan penuh semangat (muka berkerut..dada kedepan..punggung kat blakang) pastu emergency brake! of coz la akan tergelincir...hihi (*,<)
  • Naik turun tangga dah cam orang beso..tak mainla duduk..skang berdiri sambil pegang dinding. hebat2! hehe~
  • Pandai amik ati orang..contoh: cium ibu n ayah or senyum ala2 muka nakal gitu bila tengok ibu nak marah. 
  • Sekarang dah pandai tiru orang azan. Bila dengar bunyi azan, zharif akan ikut sekali (dengan bahasa dialah) siap tangan letak kat telinga agi. pastu dia akan tadah tangan baca doa. Alhamdulillah~


 gambo agak bergegar2..
zharif tepis tangan ibu
topi tu dia pakai sendiri ye~

 

 ok..sempat gak snap >_~


gambo pagi ni
sementara tunggu ayah berjoging
zharif duk sebok nak main buai~


 lalala~
syok tu main buai sampai tak heran dah kat ibu
adelah dalam setengah jam dia main
ibu yang letih duk ayun dia..haha!

 tu diaaa...
ayah zharif berjoging di tepi pantai..huuu~~
amik gambo dari jauh jek sebab malas nk pi dekat
agipun zharif duk sebok main buaian ^_^


 Sekian saja milestone anakanda kami untuk kali ini. Next time akan update ag yer (^_^)/

To MZW : Ibu dan ayah doakan semoga membesar dengan jayanya..jadi anak soleh dan bijaksana ye (^_~)/
oh ya, jangan nakal2 sangat okey! hehe..we love u so much!

Free Signature Generator

0 nukilan anda:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...