Saturday, January 9, 2010

MZW - Latest milestone (13 months)

As always...ibu sememangnya akan terlambat untuk update milestone terbaru baby zharif..adehh~ And as always also..ibu akan cakap; takpelah ni untuk kenangan zharif bila dah besar nanti..huhu.

OK! setakat ini..kebolehan terbaru Muhammad Zharif Wafiq ialah :

  • Dah boleh berjalan terkedek kedek \(~_~)/  tapi still terjatuh gak kadang2
  • Suara semakin lantang! Masa gi shopping kat tesco aritu leh dengar suara dia dari jauh lagi~
  • Suka menyanyi..especially time ibu cuci berak dia..haha. Sweet sgt dengar dia nyanyi  (>,^)
  • Suka makan nasi yang berperisa ex: nasi ayam, nasi minyak, nasi lemak, nasi goreng dll.
  • Suka makan makanan orang dewasa yang keras2 especially kerepek..aiyoo~
  • Kalau makan nasi kosong lauk peveret ialah sup sayur or sup ayam!
  • Dah pandai pointing finger kat arah yg betul bila ibu tanya di mana...cth: mana lizard? dia point kat dinding.
  • Kenal barang2 hak milik dia...kedekut gak tu..isk..isk~
  • Gigi 4 batang (2 atas 2 bawah) sekarang baru nk keluar agi 2 batang belah atas. Sikit je baru kuar.
  • Pantang nampak basikal (haih~ gamaknya ibu kene beli jugak sebijik kat dia..huhu)
  • Suka menari. Lagu peberet " La isla Bonita - alizee" sebab pompuan tu cantik..wah~ anakku!
  • Suka tengok iklan tv yang ade lagu2. Favourite iklan dia: Digi, horlicks, ribena, idola kecil 2 
  • Suka naik motor petang2 gi ronda2 kat kawasan umah. Bila naik motor zharif akan berdiri dalam bakul sambil tangan dok pegang handle or side mirror.. (ibu suka jalan2 naik keter sbb ade aircond..huhu)
  • Ohh...sekarang dah pandai..bila nak susu, dia akan dengan sendirinya baring kat paha ibu pastu selak baju ibu...nak nenen la tu tandanya..hehe~ Bijak anak ibu >_<



zharif main kereta tolak mainan dia


2 minit je dia duduk.
Selebihnya dia akan mem 'pomen' kereta tu


 ni kira ok lagi la sebab dia just tolak jek

 
masa ni makan kentang goreng
zharif tak suka..sebab tu dia buang balik pas dia gigit~



 asal masuk kereta je..perkara pertama yg mesti dia lakukan
"Act as the Driver" 



gambar paling latest (semalam)
gi joging ngan ayah
comel je zharif..huhu
paras paha ayah jek (^.^)/"


up close sket...
tengok tu muka excited!
subuh2 dh bangun nk gi joging..haha~


Eh..eh...sempat berjoget pulak..haha!


Sekian sahaja untuk perkembangan terbaru anakanda saya..hehe~




Free Signature Generator

2 nukilan anda:

NurulHayatiNordin

Wah ceria nye wafiq.. heheh sonok tgk farah n family. begitu bahagia :) Anyway, farah act kat ne ek skang? jb or ganu?

ibu zharif

ya ampun...yat pengkomen terpantas di blog ku ini..haha. thanx ye yat..
kami udah di ganu cik yati..meh ler mari umah.. eh, nnt adik kita kawen dtg la ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...