Wednesday, December 16, 2009

Ladies + a boy 's Day Out!

Last week, hari apa, ibu zharif sudah lupa la..huhu..kami berlima (4 perempuan + 1 budak kecik) gi jalan2 ke bandar JB.

Actually, tujuan utama nak ke Kompleks Islam [Pejabat Agama Islam Johor] sebab ibu nak buat Kad Perakuan Nikah. Yeap! dah 2 tahun kahwin, sekarang baru dpt buat..huhu. Sebelum ni dah pernah gi nak buat, tapi tak jadi sebab gambar hilang la..borang tak lengkap la..macam2 lagi. Plus, pas kawen kami tinggal di Kedah kemudian pindah ke Terengganu pula. Pulang JB pun jarang2, time cuti umum jek biasanya..that's why asik tertangguh jek. Dipendekkan cerita, alhamdulillah segalanya settle jugak haritu [walaupun macam2 masalah juga seperti sijil nikah tak potostat, org kaunter suruh dtg semula dll]

Mula2 kami singgah di Kotaraya dulu untuk lunch sebab kami smpai ngam2 kol 1.00 tghari. Asalnya plan kami nak pergi waktu pagi, tapi cancel sebab kesian kat usu zharif x dapat ikut, so, tggu la dia balik dari kelas mengaji tahfiz dia tu dulu. Dalam kol 11.30 pagi baru usu zharif balik, kami pun bertolak kol 12.15 tghari [maklumla perempuan, lambat sikit bila bersiap]. Sampai di Kotaraya terus isi perut. Baby zharif pun memulakan aksi nakal dia. Sibuk dok kaco orang nak makan, kaco anak orang meja sebelah, asik nak "wash hands" dia jek..adehh! nasi habis berterabur atas meja! Lepas makan kami gi masjid kat dalam Kotaraya tu jugak utk solat zohor. Sambil tggu  turn masing2 sempatla ibu susukan zharif sampai dia lena sekejap.

Then, kami terus ke Kompleks Islam dalam kol 2.30 ptg. Sampai sana terus amik borang, isi...zaaaasss~~ settlekan jugak pe yg patut. Alhamdulillah. Lagi 3 bulan baru dapat kad tu.

Kemudian kami ke The Zon pulak. Saje jalan2 plus shopping2. huhu. Sekejap jek kat The Zon. Pastu dalam kol 5.30 ptg kami pun bertolak balik rumah. Sempat jugalah rembat beberapa helai baju utk baby zharif. Kopak duit ibu..huhu ;p

Jom layan gambar2 kami (>_<)/



aksi gilos2 kami dlm kereta.



sebelum makan posing dulu..hehe (>.~)



ibu, wafiq & a'ley kat depan Kompleks Islam


Pose! Zharif geram ngan speck a'ley..


Baby zharif ngan usu [usu x sempat tuko baju tu..dh cam ustazah. haha!]


aksi gediks kami berdua..weekk ;p


kat The Zon. Sempat main playground ngan Angah. Yippie!!


naik kuda kepang kah?? blakang tuh..teddy bear byk nya~~



special note to ayah zharif : we miss u so much! [ekceli cam ibunya jek yg lebey2 windu..hikhiks :p]

|| Rasenye cam dah lama tak bercuti sekeluarga (lame ke? huhu) teringin nak gi tempat2 sejuk la cam cameron ke genting ke bukit tinggi ke fraser hill ke? Mane ye tempat2 yg syok utk bercuti? Ayah zharif, jom kita...||




Free Signature Generator



1 nukilan anda:

ibu_arifa

amboi..syoknyer mereka outing..
ceria jer semua..

best lah leh buat kad nikah gitu.
rasanyer kedah tak de kot..so gi mana2 (bcuti)kami bawak sijil nikah yg besar tu lah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...