Wednesday, November 11, 2009

MZW - Latest milestone (11 months)

Isk..isk..sedar x sedar (sedar sebenarnya..saje je wat ayat cenggitu ;p) lagi 2 minggu, baby zharif akan genap setahun..InsyaAllah. Wahhhh~~ udah beso anak ibu. Macam x percaya jek. Alhamdulillah...baby zharif membesar dgn sihat dan jayanya (^_^)

lame x update milestone my lil' prince charming nih. so, kalinih nk update sketla pe yg buah hati pengarang jantung ku ini udah pandai :-
  • mulutnya sudah becok dan riuh sekali
  • dah pandai sebut "buuu..buu" (panggil ibu la tu..hehe) "yaaa..yaa" (ayah), "papapa", "kung..kung.."(nak dukung kot ;p) paling latest suka sebut "beh..beh" (bukan best ye dlm loghat tengganu..huhu tp 'BEAR')
  • suka menyanyi skang especially bila dia dh kenyang suka hati =) haa..time mandi for sure nyanyi..sbb tok ummi dia suka ajar dia nyanyi..
  • lagu yg selalu dinyanyikan oleh anakandaku ialah "kukuku..mbamba..dadada.." bahasa ape pun kurang pasti (",)/ '
  • suka joget (menari) bila dengar lagu..abis digoyangkan satu badan..especially kakinya yg kejap tu.
  • suka amik gmbr dan tgk gmbr sendiri..senyum smpai telinga bila nmpk gmbr dia *wink*
  • bila dgr azan secara automatik akan letak tgn kat telinga (cam gaya org ngah azan tu) sbb biasa tgk ayah dia wat cenggitu *peace2*
  • pas abis azan akan tadah tgn pastu tekup kat muka (baca doa la tu) smbil sebut "mennn..." (amin)
  • pantang nmpk tikar sembahyang/sejadah..automatik akan cium sejadah tu (maknanya dia nk solat, tiru gaya org sujud..sbb tu dia cium sejadah..hehe..alhamdulillah)
  • suka kacau org mengaji especially ayahnya lah..dia pun nk mengaji juga.
  • pantang nmpk gambar baby kat mana2 pun. paper ke, majalah ke, kat pampers ke (biase kat pampers mst ade gmbr baby kan) mesti nk cium...sayang la tu kunun ;p
  • toys plg disukai ialah songkok, buku2, pen or pencil, getah, sikat, rehal, kain baju yg dh dilipat, kunci, beg duit ayah n ibu, kasut sendiri, straw...pe lg ye?? lupa plak :p
  • dh boleh diri tnpa dipegang, tp still takut2 nk jln..nk kene tateh gk (pegang tgn dia smbil jln2)
  • dh pandai ikut kata..ibu suh flying kiss, baca doa, bye2..dia akan wat. ibu tnya eye mana dia kenyit mata, nose dia angkat idung..tangan dia tunjuk tgn dia, fan..dia tunjuk kipas siling, bird dia tgk langit.

ooopss!! baby zharif dh bgn..rasenye stakat ni dulu..nnt bila baby zharif dh genap setahun, insyaAllah ibu akan update ag..




suka baca buku dia



 smbil tggu tok ummi siap ibu suh baby zharif tepuk amai2 (>_<)


 
tgh syok main, azan bunyi..terus ltak tgn kat telinga (",)

note: para ibu2 or mommies skalian..ade tips or cara x cmne nk latih anak cepat jln? huhu


p/s : atuk, nenek, aunties zharif di jb tu..hope puas ati ngn perkembangan baby zharif stakat nih ;) chioww~~



Free Signature Generator

Free Signature Generator

3 nukilan anda:

chugie

salam singgah..

wah..zharif ye namanye.. memang bijak dak comel ni..

sari

salam ibu zharif..
kejap jer masa brlalu yer..sronokkan tgok pembesaran anak kita, rasa xnak miss walau seminit pun...
utk zharif, moga tmbah ceria, sihat n jadi anak yg soleh..jom kwn dgn anak makcik..

NurulHayatiNordin

Hepi incoming besday wafiq dari aunty yat.. hehehe
Best sebab kita kongsi bulan yang sama.. November =D
Semoga membesar dengan bijak ye :)

Muahhxx

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...