Wednesday, November 4, 2009

MZW- Gi Klinik + Shopping

Hari nih ibu sungguh gembira bercampur sedih, kompius dan yg sewaktu dgn nya.. Gembira sbb arini ayah zharif amik cuti semata mata utk temankan ibu & baby zharif gi klinik utk check up 12 month punyer. Macih ayah...

Sedih + geram + kompius nyer sebab nurse kat klinik tuh bgtau "eh, anak awk blom cukup setahun kn..x boley cucuk ag la kalo cmtu..kita tmbg jek " pulak tuh..kat kad baby zharif tulis appoinment date 2/11/09 (isnin) walhal klinik tuh wat check up utk kanak2 or babies hanya pd hari rabu (arini 4/11/09) sbb tuh kami dtg hari ni..bila ibu zharif tnya "kenapa kat kad tulis 2 hb?" nurse tuh hnya menjawab " oh..kami silap bg tarikh, awk kene mari semula 25hb utk cucuk" haih...cuba anda byg kn kalau anda ditempat saya? sudahla menunggu 2 jam setengah (since 9.30 am - 11.30am) tup2 kene dtg semula lg 2 mnggu..adehh... kesian ayah zharif penat2 amik cuti..[sorry ye ayah]

Next, disebabkn taknak membazirkan cuti ayah tuh [drpd x buat ape2, duk umah saje]..so, ibu ajak ayah gi shopping utk beli brg2 keperluan sket..oh ye! pampers zharif plg penting..hehe. Walaupun hari hujan.. [kat sini musim hujan la..dh 3 hari hujan turun nonstop..takut banjir je]

Nih ibu zharif nk kongsikan beberapa aksi si kecil ibu ni mase kat klinik dan mase kami ber'shopping' tuh..

baby zharif & ayah di klinik menunggu giliran

ala..manja2 ngn ayah. lentok pale kt ayah

tgk camera plak...

dia sudah turun...

hurmm..biaselah my little hero ni xleh duk diam

yg ni..setelah 2 jam berlalu. dia suda bowing~~

mata sudah nantuk mau tdo..turn lmbt ag

||.: mujur ade ayah, tolong jg baby zharif yg xleh duk diam tuh =p :.||


ni mase kat tmpt pampes, pntg nmpk gmbr baby, msti nk cium..

aksi baby zharif dlm troli

tgk ibu amik gmbr dia =)



kasutnya tercabut..lalu dibuat main :|


ibu belikan yogurt..x sbr nk mkn la tu..
 

2 nukilan anda:

chugie

emm kalau sy pun geram gak ble kene tunggu berejam, last2 kene dtg balik.. eee..memang sakit gak lah hati.. awk g klinik gomen ke swasta?

ibu zharif

chugie - saya gi klinik gomen lah, tu yg kene mcm tu :(( tp wat camne? sabo jelah... rasenye kalo klinik swasta x buat mcm tuh kot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...