Saturday, September 26, 2009

PENGUMUMAN - Bercuti/berehat Sementara

Ibu zharif just nk bgtau kepada kwn2 semua...
mulai hari ini blog Our Happy Family ini akan berehat utk sementara...
sbb nya, kami akan pulang semula ke hometown aka rumahku syurgaku.
Kat umah kami nung tiada internet connection..maka nya x dapeklah nk
ber blogging :((

InsyaAllah kalo ade rezeki,
(ayah zharif nk langgan broadband katenyer..hrp2 jadilah..)
kami akan kembali semula..

Oleh itu, dikesempatan ini...
Kami ingin ucapkan Selamat Hari Raya
Selamat segalanya lah...
Jumpa lagi~~~




MZW - Main bunga api

Di antara aksi2 kami sekeluarga bermain bunga api..huhu..
org dewasa plak yg lebih..budak kecik tuh rileks jek...especially ayah zharif n atuknya..haduii...mmg lepas geram tul mereka tuh..haha =))
perhatikan saja pics di bawah ni :













Friday, September 25, 2009

Happy Birthday

Hari ini 25 September = besday ibu zharif...

Therefore ibu zharif nk ucapkan jutaan terima kasih kepada suamiku a.k.a ayah zharif, aunties zharif, atuk & nenek zharif for the wish n kek yg sedap amat..huhu~~ siap menyanyi kuat2 budak2 nih mlm td..tepat jam 12 mlm..adehla..malu kt nyonya sebelah & makcik blakang umah..haha..ganggu org nk tdo jek!

ade 3 name - me, my hubby & 2 of my sis sbb kami lahir pada bulan Sep
[so, celebrate skali la kiranya..hehe]


note: HAPPY BELATED BIRTHDAY TO My hubby (ayah zharif) 10 Sep, Lisa (usu zharif) 11 Sep, Fifi (a'ley zharif) 22 Sep.

MZW - Beraya Sakan + Collect duit raya II

This is part II pulak...



sebelum bertolak..merangkak/main dulu


bergambar ngn ibu dulu..gigi sudah 2 btg huhu ;p

aik..amik gambo ngn ayah sopan je.haih~~

ooo...sebelum itu..beginilah aksinya

Sama tp x serupa (leh masuk pertandingan wajah seiras kn??)


usu zharif a.k.a babysitter plg beshh..


ooopss...blur la plak gambo nih ;p


nk gi explore umah org ar tu..


ayah hanya mampu memerhati (tgk pe dia dh buat ngn alas meja tu)


memulakan aksi 'explorace' - kaco usu dulu..haha

kotak tisu pun di'kerja'kan nya [adehhla..]


ibu pun nk enterframe gak..lalala =)

mase ni baru pas isi minyak [menyusu..huhu]

ok...sambung balik main...

nk bg ibu ker kotak tisu tu??


rase-rasenyer setakat ini dulu yer...x larat dh nk upload gambo sbb si kecik nih duk ngacau jek dr td..hadoi la...anak ibu sorg nih ;p walaupun sebeno nye byk lg gambo yg perlu di uplodkn..xperla..lenkali jela yek...hehe..tata~~

||esok balik ganu...baby zharif nk wat collection kat saner plak..hehe||


Wednesday, September 23, 2009

MZW- Beraya Sakan + Collect duit raya

Malas ibu zharif mau taip pjg2...kita layan piccas jela yek ;)


1st day


~ family potrait ~



punya la payah nk amik gmbr si kecik ni..


ni jela yg dpt :p (ingt nk amik full pic dia pkai baju melayu n sampin)

ngan ayah


ngan nenek


ngan atuk


nenek bg duit rayer...yeay!~~


atuk plak bg duit raye ;)


eh2..angah pun bg duit ghaye laa... =))


2nd day


aksi 2 beranak sebelum gi beraya (ekceli tggu ibu & aunties zharif bersiap ;p )



mase beraya umah aunty helila (eh2..baby zharif tiba2 jd mesra ngn semua org..haha)


aunty helila bg pe tuh?? ke baby zharif yg kaco dia =p


Actually, byk lg gambar raya kami sekeluarga..tp penyakit 'kemalasan' sudah melanda la plak..huhu. Plus, mata ni pun dh layu jek..so, setakat ini sajela yer. Nnt bila ibu zharif rajin, akan dihapdate lg piccas raya..tata~

||ada sesiapa mau bg duit raya?? haha~~||



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Assalammualaikum semua, Even though cam dh agak terlewat jek kn nk wish ni...tp ibu zharif rase xder salahnyer kn..kn?? hehe...since we are still in Syawal..ala, arini baru 4 Syawal..okla tu =p Firstly, ibu zharif nk wish Selamat Hari Raya kepada sesiapa jua yg sedang membaca blog ini..mohon maaf yg berguni-guni sbb lamer giler x update blog..huhu. Kepada sahabat2 lame jemputlah dtg ke rumah kami raya ni ;) Ekceli nk update blog since last day posa ag..tp disebabkan teramatlah bz melayan 'si kecik' tu plus tolong nenek zharif ag..so, postpone dulu lah.. Disini, ibu zharif sertakan gambar terbaru our little prince charming (10 bln genap pd 1 Syawal) bersama kedua ibu ayah nyer..hehe. gambar ni taken on the 1st day of Syawal.






p/s: makluman kepada semua, ibu zharif x dapek nk update blog berbulan2 lamenyer kerana di rumah kami di ganu nung tiada internet connection...adehla..(ayah zharif, bila mau angkat itu broadband???) maknenyer, bila kami pulang ke rumah nenek & atuk zharif nih jek baru la boley hapdate..sian sungguh ke kami ni :((





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...