Thursday, June 4, 2009

MZW - 6 Bulan setengah

Sedar x sedar..skang baby zharif sudah pun berusia 6 bulan setengah. X lame ag [ag 2 minggu insyaAllah] anak ibu akan masuk 7 bulan. Hmmm...sekejap jek mase berlalu. Mcm x percaya jek yg anakanda kesayangan semakin hari semakin membesar dgn jayanya..alhamdulillah...
Rasa mcm baru je agi ibu zharif melahirkan MZW. Sekarang sudah melewati usia 6 bulan si manja ibu..alhamdulillah. Ibu doakan semoga permata hati ib
u dan ayah seorang nih akan membesar dengan sihat dan jayanya =D [Semoga menjadi anak yg soleh dan bijaksana..amin~~]
okla, nih ibu zharif nk kasi update sket baby zharif nyer milestone so far utk pengetahuan ayah zharif [rindu bangat nih!!] dan juga rakan2 ;)

  • meniarap dh mmg expert la... ke kiri mahupun ke kanan ;)
  • suka berguling2 mcm tengiling (ayat faveret ayah zharif nih..hehe) bila letak dia atas tilam
  • tidonyer skarang ya ampunnn...agak lasak la..abis satu katil dia conquer sorang.
  • bila masuk walker dh mcm naik keter racing lagaknyer..vroommm..die memecut (berlari la..) dari ujung ke ujung hall..aihh..kita plak yg letih nengok ;p
  • sangat2 suker main dgn buai dia.. (nenek ngn atuk ckp "nk ayun adik yer wafiq.." hmm..ade maksud tu atuk n nenek zharif :p )
  • sangat suker tgk org menyanyi live dpn dia. lagu feveret baby zharif : ABC ,123 little indian, twinkle2, Johnny2 n ring-a-ring o' roses (lagu plg latest stakat nih dinyanyikan oleh usu zharif), selawat nabi, lagu2 ratib (feveret singer MZW ialah tok ummi n ayah dia)
  • gaya paling digemari semasa tido ialah ngiring ke kanan dan kdg2 tiarap
  • sangat suka tengok makanan..smpai terbeliak mata tgk..kdg2 smpai dia sendiri telan air liur (sian anak ibu..xleh mkn. tgk je smpai teliur)
  • sangat suka MAKAN.. buah,biskut,roti n bubur. (tp xleh lwn susu ibu..his all time fav..hehe ;)
  • sangat suka keluar berjalan2..in fact, kalo dia nangis, bawa keluar umah je terus senyap! naik kereta mmg hobby dia..huhu. kene aircond, dpt plak susu ibu..terus dia zzzzzzzz....
  • baby zharif pada pengamatan ibu la kan bakal ikut jejak langkah ayah nyer kot jadi engineer sbb dia sgt suker wat experiment kat toys dia (merosakkan dan membaiki wlpn kdg2 x baik pun toys tuh...)
  • sekarang baby zharif dh kenal org..dia mudah senyum dan friendly org nyer tp jgn la cuba2 nk amik dia..pasti akan Huwaaaa!!!
  • pantang tgk ayah dia..serta merta akan suruh dukung..hmm..jeles ibu tau ;p (ayah zharif, cptla dtg amik kami..)
  • dh pandai tegur org..ajak berborak.."huh..hmmm" "ku..ku.." "eyyy.." byk ag la..
  • bgn pagi panggil org dgn senyuman =D
  • pantang jumpa kain..kertas..plastik..abis dikerjakan nyer.
  • suka tgk usu dia wat silly action such as dancing, jumping up and down while singing, crawling around him...
  • suka main peek-a-boo ;)
  • suka tgk org berbual..nnt dia akan tenung je muka org yg berbual tuh..mcmla ngah berbual ngn dia...kalo org tuh tetiba ketawa, dia pun akan ketawa gak..hehehe. haih..manja ibu ni ;)
  • pantang org panggil nama dia..sepantas kilat akan menoleh cari siapakah gerangan yg memanggil.
  • segala mcm benda yg dia dpt pasti akan dimasukkan ke dlm mulut (nk test dulu kot..)
  • suka tarik rambut org..sbb rambut dia sontot (pendek) hahaha...
  • mcm nk start merangkak skang..sbb muntut nyer dh leh angkat tggi dr kepala pastu menyondol ke depan...tp tgn jek still x pandai nk gerak ke depan. chaiyokk..my baby!
  • kalo ltak baby zharif dlm stroller dh x nk baring...nk duduk (dh mcm teddy bear tau.. :p ) sambil pegang bhgn dpn stroller tuh.
hmm...rasenyer stakat tu jek yg ingt wat mase nih..insyaAllah bila ingt nnt akan di hapdate kendian okies ;)

ni gambar baby zharif dlm bakul laundry.ibu zharif nyer keje..huhu ;p


ni gmbar baby zharif pkai snow cap or anak tudung eh??


kiri : pas siap2 nk gi umah 'tok mak'; kanan:mase gi TESCO


note: kepada suamiku a.k.a ayah zharif " kami windu byk2... ayah windu kami x? hehe "





3 nukilan anda:

Anonymous

comelnyer die ...bulatnyer mate....besar tul mate itam tu..moga jadi insan yg berguna pd agama,bangsa dan negara.

ibu zharif

=> Alhamdulillah...terima kasih pd 'Anonymous'. Ameen...moga makbul doa anda =)

ibu_arifa

baru nak masuk 7 bulan dah pandai macam2 dah..gigi dah berapa batang?
cantik gambar2 mu nak..pandai ibu mu edit yer :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...